Att göra juliga cakepops!

 

Cakepops, små chokladdoppade kak-kulor på pinne, har jag en hatkärlek till.

Kärlek på grund av det är vansinnigt gott, hat på grund av att det är ett helvete att göra. Det är kladdigt, det är meckigt och jag bränner alltid fingrarna och svär en hala massa. TILLS jag lärde mig några knep som underlättade enormt. Nu går det enklare, och här är årets godaste jul-pops tycker vi:

PEPPARKAKS-CAKEPOPS

Du behöver:

Sugrör eller nån form av pinne
Någon form av styv kartong eller låda du kan sticka hål i (oasis från blomsteraffären är guld)
ca 2 nävar pepparkakor
200 g Philadelphia-ost
200 g mjölkchoklad

 

 

GÖR SÅHÄR:

Mixa pepparkakorna (eller krossa dom i en påse med en bakkavel) tills de är smulor. Blanda smulorna och Philadelphian i en skål – det ska vara en formbar smet så i med mer Philadelphia om den är för torr/smulig och i med mer pepparkakor om den är för kladdig. Rulla kulor och lägg på något platt.

Smält ca 25-50 gram av chokladen! Jag tycker micron är lättast; kör ca 15 sekunder på max, rör om, kör 15 sekunder till, rör om osv tills den är smält. Klipp sugrören i önskad längd och (trix nummer ett) DOPPA änden i chokladen och stick sen in i varje kula. In med dessa i frysen ca 10 minuter så chokladen hinner stelna och kulan inte trillar av pinnen lika lätt. Smält sen resten av chokladen när cakepopsen ska ut ur frysen.

Doppa sen varje cakepop i den smälta chokladen. Efter kan du antingen ställa dom på en bakplåt på en tallrik, men vill du ha perfekt runda så skär små snitt i din kartong/låda och tryck ner varje pinne och sen gör rum i kylen för hela baletten så att de får stelna stående.

När chokladen stelnat i kylen är de klara. Förvaras svalt.

ALTERNATIV CAKEPOP som också är väldigt god är att mixa/ta sönder Oreo-kakor (ca 2 förpackningar) och röra ihop med Philadelphiaost, rulla ihop, doppa i choklad och sen smula krossade pepparkakor över medan de fortfarande är kladdiga. Mums!

Tänk; fem dagar kvar till jul!

Hå sååå här går tiden i raketfart.

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Att göra juliga cakepops!

  1. jag tänker att om man tar såna där små grillpinnar (som ser ut som en stor tandpetare) så kan man säkert få hål i kartongen med spetsen på pinnen. När dom sedan stelnat kan man klippa av spetsen.

  2. Ballerinakakor och Philadelphia och sedan doppade i vit choklad är farligt gott…kanske något att testa efter pepparkakssäsongen😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.