Att vara lite under isen.

 

Godmorgon vänner!

Ni som undrar om det alltid är städat hemma hos oss? Nej. Som ni kan se på bilden har vi leksakskaos och stök precis som alla andra, och Noah är i full färd med att leka tåg tillsammans med sina gosedjur. Åh jag längtar SÅ mycket efter julafton! Mest för att få se hur pojkarna reagerar på sina julklappar – jag tror att jag har lyckats pricka precis rätt i år, och den här julen är ju Noah stor nog att förstå och uppskatta hela konceptet med tomten och julklappar och julafton.

På tal om tomten ja – i år har jag hyrt in en tomte! Leo började i år med att han minsann visste att pappa var tomten för han hade sett tomtedräkten i skåpet (ajdå) och pappa var ju aldrig där när tomten kom OCH dessutom hade tomten lösskägg, det hade han sett mycket tydligt förra året. Jag försökte med att tomten alltid är utklädd för att inte bli igenkänd, precis som kända människor, för stackars tomten skulle ju inte få något gjort om dagarna om han var ute och handlade och blev igenkänd stup i kvarten men det köpte inte Leo hundra utan var fortfarande mycket kaxig i sin övertygelse om att tomten var hitte-på. Och JA han är sex år och nån gång ska bubblan spricka, jag vet – mannen tyckte att den kunde få spricka i år men jag vill gärna hålla kvar i det ett år till, så jag blev överlycklig när jag hittade en annons i tidningen från en 83-årig man som gärna var tomte mot att man skänkte till Röda Korset.. Så sagt och gjort; i år åker jag och hämtar en 83-årig tomte på julafton och Leo kommer inte ha en susning om vad som händer. Känner mig mycket nöjd över detta tilltag.

 

 

Men annars? Annars är jag ganska under isen just nu tyvärr.

Jag. Har. Så. Ont!

Den där jäkla armen släpper inte. Jag hade några dagars andning där smärtan var hanterbar, men sen smög den sig på igen och nu är det handen som spökar allra mest – hela handen är svullen, tummen är typ dubbelt så stor, jag har fortfarande noll pincettgrepp och det värker 24 timmar om dygnet. Nätterna spenderar jag omväxlande i soffan, omväxlande i badkaret, och jag skrapar ihop kanske 4 timmar sömn om jag har tur. Jag behöver hjälp att klä på mig bh, byxor samt strumpor och kan inte greppa något för runt eller för tungt med högerhanden eller utföra någonting som kräver att tummen och pekfingret är annat än raka. Ni fattar ju hur begränsande. Som ni redan vet om ni följer Nicole så finns det ju inga värktabletter som tar smärtan när det är nerver, jag har ätit starka morfinpreparat som inte gör mer än att knappt ta udden av det värsta (och då har jag bara en bråkdel av hennes skit, herregud alltså) så igår fick jag nån ny medicin att testa som egentligen är till för epilepsi och ångest men som även kan ha effekt på nervsmärta. Biverkningarna var kanske inte de roligaste men jag startar på en ganska låg dos, och har vi tur så ger de effekt om ungefär en vecka. Annars är det bara en evig väntan på neurografin, väntar på tid hos neurolog, väntar på att det ska lägga sig, väntar på att jag ska bli bra nog att kunna starta med lite sjukgymnastik för att stärka nacken (får inte tränas ännu) och idag blir det ett besök hos en arbetsterapeut som inte heller kommer kunna göra så mycket i det här steget men som jag säkert har mycket nytta av sen. Jag har märkt att kompression är ganska skönt, förmodligen för att det trycker in svullnaden, så jag har gått med Leos ena handske på mig konstant och tänker att arbetsterapeuten och sjukgymnasten idag kanske kan linda ihop mig lite så jag inte ser lika udda ut som man gör när man springer omkring med ett skolbarns fingervantar på ena handen. Jag kan inte jobba fullt ut (blev ganska tydligt när jag var och fotade i måndags) utan försöker bara göra bloggen – men även den biten blir tyvärr lidande eftersom jag dels har så svårt att hantera kameran men också för att man inte blir så himla kreativ när man är smärtgroggy och inte får sova.

Så ha tålamod med mig om ni tycker att det dippar – jag är inte på topp just nu och den där konstanta värken gör mig koko och smått förtvivlad. Men det ger ju med sig, det måste det, och i väntan på eventuell operation/behandling håller vi tummarna för den nya medicinen, ok?

Och jul, jul blir det oavsett.

Tack och lov.

 

Rekommenderade inlägg

60 kommentarer till “Att vara lite under isen.

 1. Önskar och hoppas att det snart blir bättre! All lycka och en Fin o GodJul!
  Varma hälsningar
  Louise

 2. Har följt dig länge och du är otroligt inspirerande, ödmjuk och omtänksam. Ta hand om dig och jag önskar att du snart mår bättre! God Jul!

 3. oj, stackars dig! har själv haft nervsmärtan så jag vet vad det handlar om. Ta dig tid att vila! förstår det är svårt med allt roligt och egenföretagare och detdär, men vila! tyvärr brukar det bli värre efter ansträngning även om man tänker; ja men jag använder den ju int… Go JUl! å ge sedan en tomterapport om det lyckades;)

 4. Lider med dig! Om det går skulle jag önska dig en paus från allt vad jobb och blogg heter. Tror vi kanske överlever även om vi skulle sakna dina inlägg hemskt mycket. Ibland är dock hälsan viktigast!
  God jul och tack för all inspiration från dina underbara bilder och ord!

  1. <3 Jag tar paus från allt annat till mitten av jan som en start, men ett blogginlägg om dagen vill jag hålla – om inget annat för att försöka vara igång lite.

 5. Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart så att du kan vara den Emma du vill vara. Skickar en önskan till tomten. 😉
  Det är fantastiskt roligt att du får iväg ett blogginlägg om dagen, precis vad jag behöver. Krya på dig!

  1. Läste själv att det inte rekommenderas men vissa blir hjälpta av TENS – det har nog dina läkare koll på. Fy så hemskt att inte smärtlindrande medicin hjälper!

 6. Usch så ledsamt för dig. (Jag kan bara tänka mig banditens smärtor. 😭)
  Se till att vila och ta hand om dig och låt bloggen vila för all del. Du kan verkligen ta lite julledigt med gott samvete!
  Kram

 7. Ojoj, det låter riktigt jobbigt och obehagligt! Hoppas det snart blir bättre, att gå omkring med smärta är fruktansvärt.

 8. Om du får hjälp av tryck mot smärtan, så finns det speciella måttbeställda tryckhandskar som din arbetsterapeut kan säkert beordra dig. Kanske redan har gjort eftersom du har tid hos henne idag. Sen finns det ärmar också om värken sitter i hela armen. Önskar dig en fridfull jul med alla dina och hoppas att läkarna kommer snart på en lösning. Själv har blivit opererad av två diskbrock i nacken och fick delvis hjälp (den andra hade klämt för länge, närmare två år, så nerven hade tagit åt sig). Kramar Annikki

 9. Har precis börjat som receptionist på en kiropraktorklinik och fått veta hur mycket kunskap de har just om nerver och nervsmärtor. Kanske kan du kolla upp med en kiropraktor, kolla efter någon som har en ordentlig genomgång (våra har 45 min första gången där de verkligen går igenom allt och ser om de kan behandla eller inte och lägger sedan upp en behandlingsplan.) och kolla så de har 5 års utbildning, tror den är i England. De kan ofta ge smärtlindring just vid nervsmärta så man slipper så stark medicinering, beroende på vad det är såklart. Ta hand om dig och hoppas du blir bättre snart! Smärta tar så otroligt mycket energi.. Kram och God Jul

  1. Med två diskbråck i nacken finns det ingen kiropraktor som tar i mig med tång ens just nu (eller bör göra efter att ha sett MR) tyvärr.

   1. Ah vad synd, det förstår jag.. Hoppas hoppas du får hjälp mot smärtan snart och att armen blir läkt! Ta hand om dig och ha en jättefin och mysig jul!

 10. Tänker på dej och hoppas hoppas medicinen fungerar. Jag har nervsmärta( problem kring käkleden) Har ju fått hjälp m diverse ingrepp men smärtan kommer aldrig försvinna. Jag äter nu en liknande medicin (inte den mot epelepsi)och den tar bort det värsta, biverkan är en ganska stor trötthet(äter lägsta dosen), men det är det värt. Jag önskar så att någon forskare skulle få fram en lösning på nervsmärtor. Håller tummarna för dej och önskar dej en ljuvlig jul. Varmaste kramen

 11. Krya på dej ich hoppas vilan fram till i januari minskar smärtan. Kan de inte göra nåt åt dina diskbråck. En bekant hade i nacken och honom opererade dom. Beror väl på hur de sitter förstår jag.
  God Jul på dej och familjen

  1. Ja det beror lite på hur de sitter. Först vill man göra kartläggningen av nervfunktionen för att utesluta andra problem.

 12. God Jul på dig och hämta hem din mamma så du får lite vila.
  Måtte all smärta försvinna över julafton i alla fall.
  Superkram och jag önskar dig och din familj all julglädje som finns.
  Stina

 13. Så trist å høre om armen din. Min mann hadde betennelse i skulder og arm. Det som hjalp for han var å ta en kombinasjon av Glucosamin og MSM (svovel). Hør med din neurolog om det kan være noe for deg. En riktig god jul ønskes deg og dine😊

 14. Stackare💚 Jag hoppas verkligen att det snart blir bättre. Trots allt God jul och försök att njuta av dina nära och kära. De får pyssla om dej mer än vanligt när du har så ont.

 15. Åh Emma! Det låter slitsamt med smärta och sömnlöshet. Ta hand om dig <3 och som andra skriver, pausa. Vi finns kvar här och väntar på din alltid lika inspirerande blogg.

 16. Håller absolut med ovanstående inlägg; ta en paus från bloggandet och ta hand om dig själv! Jag gissar att alla vi (bortskämda) läsare överlever några veckors uppehåll om vi vet att det faktiskt kan hjälpa dig att bli frisk.

 17. Åh, vilken himla otur att du skulle drabbas av detta precis nu, vid jul. Jag har ett liknande problem som du har fast mina bekymmer börjar i bröstryggen, strålar upp i nacken och ut i armen. För mycket tid vid dator, platta Sam att sitta och skriva eller läsa är förödande. När smärtan väl triggats igång kan jag inte ta mig upp ur sängen själv. Det ända som hjälpt mig i smärtväg är Lyrica, vilket även används mot epilepsi. Hoppas innerligt att det är något liknande du fått utskrivet för i så fall kommer du antagligen bli trött o groggy något dygn men förhoppningsvis även bli ordentligt smärtlindrad inom ungefär samma tidsram. Krya på dig!!

 18. Hej,
  Det var jag som mailade dig i helgen ang armen. Jag glömde skriva att tillskott av magnesium kan hjälpa vid nervsmärta, men det är inget som den vanliga sjukvården brukar ta upp. Jag fick mindre nervsmärta efter jag började med det och äter 500 mg per dygn. Den rekommenderade dosen för kvinnor är 280 mg men många behöver en högre dos för att få effekt (iaf runt 400-500 mg). Det som är bra är att kroppen säger själv ifrån om det blir för hög dos genom att man får diarré och isf går man bara ner lite i dosering. Man måste upp i flera tusen mg per dygn för att det ska vara farligt för kroppen så det är väldigt svårt att överdosera det. Det finns även som spray men det har jag inte testat. Viktigt är dock att det är rätt form av magnesium för att kroppen lättare ska kunna ta upp det, t ex glycinat, citrat eller malat. Kanske värt att testa? Krya på dig!!

 19. Usch, låter förfärligt. Hoppas verkligen att det snart blir bättre. Har själv haft diskbråck och åt 3600 mg Gabapentin om dagen men det tog bara bort udden av smärtan. Slutade med en operation och nu är jag nästan helt bra. Håller tummarna för att det snart vänder och blir bra igen.

 20. Åh vad jobbigt, man blir ju tokig av att inte få sova och så ledsen av smärta 😢 Hoppas verkligen det blir bättre snart och du får njuta av jul och ledighet. Kram

 21. Åh, jag har varit där, dvs nervsmärteproblem. För mig var det bältros som utlöste problemen. Jag var precis som du och säkert alla andra inställd på snabb ”Quick-fix” men shit vad jag kämpade, verkligen kämpade. Mitt i livet med bra jobb, barn, hundar, hästar osv. Jag sökte och besökte precis allt för hjälp. Min räddning blev till slut meditation, avslappning och varm vetekudde dvs starta om. Hur lätt är det att starta om livet? Jag lovar att det går……och det blir bättre men resan tar tid. Hoppas du kan landa och verkligen landa, inte bara säga och skriva det. Måste också vara svårt att vara ”offentlig” dvs skapas press på leverans. Hoppas du får ett bra lugn i jul och nyår.

 22. Känner med dig!❤️ Hoppas att din smärta snart blir mindre och att du åter får rörligheten tillbaka i dina fingrar. Man är ju så oerhört sårbar när händerna blir skadade😱 Full förståelse att du inte har möjlighet att uppdatera som vanligt, konstigt vore väl annat! Hoppas att du och familjen får en fin jul trots allt🎅🏼❤️

 23. Stackars dig! Jag skrev ju här för ett tag sedan att jag tyckte att du skulle be om ett ultraljud, MR kanske e ännu bättre. Jag har haft nervtumörer nämligen några gånger och det gör fruktansvärt ont, så ont så att det svartnar för ögonen. Jag skrev också att jag inte ville skrämma dig, det vill jag inte nu heller! Jag gick i ett år, till x antal läkare på olika ställen för att till sist träffa en läkare som inte trodde att det var en muskelbristning och innan 3 veckor gått så låg jag på operationsbordet. Lycka till, jag hoppas att du snart blir kvitt smärtorna!

 24. Stackare. Har diskbråck i halsryggen, förutom armar o händer som domnade på nätterna så man fick gå upp en gång i halvtimmen o vifta igång dem så hade jag med hemska smärtor i armar o tumme o lillfinger. Ville typ Gå i mitella kändes det som. Mitt blev bättre efter några månader utan operation men det var ett jäkla elände. Kram på dig o undvik allt som triggar smärtan

 25. Se nu till att ta hand om dig och vila upp dig! Vi finns kvar även om du drar ned på bloggandet. Det viktigaste är att du blir frisk! Det måste vara fruktansvärt att leva med den smärtan. Jag lider med dig! Hoppas du får en fin och lugn jul trots allt. Kram

 26. Fy alltså, lider så med dig! Jag har själv problem med revbenen och svanskotan sedan 11 veckor tillbaka och känner igen mig i en hel del av det du beskriver. Jobbar som danslärare i vanliga fall, och är precis som du så beroende av kroppen utifrån mitt yrke. Har snittat 3-5 timmars sömn per natt, då upphackat över dygnet, och smärtan pockar ständigt på trots morfintabletter. Väntar på en MR, men det tar sån tid.
  Önskar så att det snart blir bättre för dig!<3

 27. För att prata i klartext: Hoppas skiten ger sig snart!!!! Det där med smärta och brist på sömn är ju såååå dränerande.
  Önskar dig verkligen all lycka till i allt detta!

 28. Krya på dig Emma, tänker på dig. Att leva med smärta är jobbigt jag vet för jag gör det själv sen många år tillbaka.
  Jag önskar dig och familjen en fin jul.
  Kram<3

 29. Åh, med tanke på hur trög jag blev av att sova för lite (tack vare kolikbarn), och hur man är på halvfart efter ett dygns migrän trots att smärtan släppt… att du (och Banditen) hålls på benen är helt freakin’ otroligt!!! All styrka från mig till dig! ❤

 30. Jag kan nada, zip, zero om din smärta eller din åkomma. Men jag önskar att du blir bättre – jag kan lite grand om empati i alla fall 🙂 En smärtfri tillvaro och en fröjdefull jul med dina nära och kära sänder jag din väg. /M

 31. Ojoj, vad jobbigt! Skickar massa styrkekramar till dig! Hoppas du får en fin (& smärtfri!) jul tillsammans med dina nära & kära!❤️

 32. Men finaste finaste du så hemskt! Tycker så synd om dig. Hoppas du får massor av godsaker, pussar & krama av barn, man o hundar (kanske mer pussar då, tänkeratt grisöron eller leverantörer inte ligger så högt på din preferenslista). Tänker på dig och hoppas ni får en fin jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *