Att ha firat nyår här hemma!

 

Igår firade vi in det nya året här hemma i köket!

När Noah sov middag satte jag mannen och Leo i arbete; Leo fick lägga ut duk och sätta batterier i ljusslingorna, och mannen fick klättra på stolar och snurra slingor genom halva taket. Är det nyår så är det liksom, och med min arm kan jag inte fixa allt själv. Men det blev en festlig dukning! Ljusslingor från Clas Ohlson på bord och i tak, porslin från Olsson&Jensen, guldbestick, duk (som egentligen är en gardinlängd), guldballonger, stoooora sugrör och annat blev tillsammans en nyårsdukning extra allt som markerade att idag var minsann ingen vanlig dag.

Och så en konfettikanon på det. Konfettikanon är ju så mycket fest det bara kan vara.

 

 

Vi åt lobsterrolls till förrätt, inbakad oxfilé och sötpotatispommes till huvudrätt och en swiss gjord på maränger, grädde, bitar av kladdkaka, ingefärskokta päron, glass och dulce de leche till efterrätt (ni förstår ju vad god den var) och jag drack alkoholfritt bubbel för lite extra festkänsla (riktigt bubbel gifter sig inte så bra med mina mediciner). Någon nyårsoutfit blir det inte för jag var ärligt talat klädd i typ pyjamas, det är lite så nu och så får det vara. Men det var världens bästa nyårsafton i vilket fall för barnen hade jätteroligt bland ljusslingor, konfetti, gigantiska sugrör och ballonger och när de slocknat lyckades bannemig jag och mannen hålla oss uppe till klockan 12 med hjälp av Netflix och stor beslutsamhet. Så tolvslaget hejade vi in och sen var det godnatt på två sekunder ungefär.

Och idag är det alltså första dagen på ett helt nytt år.

Välkommen, 2018. Vi är redo.

 

 

 

10 kommentarer till “Att ha firat nyår här hemma!

 1. God Fortsättning…ny tar vi nya härliga tag…nytt år nya möjligheter!! Kram Natascha ( hoppas du snart mår bättre)

 2. God fortsättning på nya året ☺ har en fundering som jag hoppas att du tar på rätt sätt. I bloggen verkar det som att du har sammankomster och firande med dina vänner, men sällan hela din familj med andra vänner? Håller du denna sida utanför bloggen eller föredrar ni att umgås bara din familj när ni väl har tid tillsammans? För privat så ignorera bara denna kommentar!

  1. Vi gör sällan ”parmiddagar” eller vad man ska säga – det är liksom inte vår grej. Jag har mina vänner och mannen har sina, och eftersom vi är så olika är umgänget också det. Då blir det så att vi umgås tillsammans i familjen (och eftersom vi bor så långt ut blir det automatiskt enklare att sammankomster sker i typ Malmö) och ibland har vi middag tillsammans med andra vuxna, men med barn blir det ju lite mer att hålla reda på. Typ ingen av våra vänner har barn, så det är nog också en anledning att vi splittrar oss de få gånger det händer något, en av oss är hemma med barnen och den andra är ute 🙂 Hänger du med? Vi är ganska hemmatama och trivs bäst bara vi, men ibland får en av oss (oftast jag) ett socialt sug och då arrangerar jag något för att träffa vänner och vice versa ☺️

   1. Ah ok! Tänk vilka funderingar som kommer när man följt någon så länge, man skäms nästan ☺ tack för din fina blogg!

    1. Ha ha ingen fara ☺️ Och om du funderade just på nyår så fanns det inte på kartan i år att arrangera något, jag har för ont och är för flummig av mediciner 😳 Och så har som sagt inga av våra vänner barn och utan barn har man oftast helt andra tillställningar. Noll sugen på att dra med pojkarna på ”riktig” fest. Det får vara såhär under småbarnsåren, det kan man ju ta igen sen – eller hitta alternativa sätt, som när jag firade jul och nyår samma kväll med vänner för nån vecka sen 👏

 3. God fortsättning och åter igen tack för en underbar blogg!
  Är egentligen ingen ” bloggtittare” men just din är ta mig fan fantastisk (f’låt) 😔
  Och dina ärliga goa svar till oss läsare likaså!
  Håller tummarna för god bättring av din hand 👍

  // Jaana

 4. God fortsättning på 2018 du härliga Emma (och naturligtvis din familj)!!! Japp, 2018 blir ett bra år – det har jag bestämt! Ser fram att ta vara på mig själv och familjen, göra saker som jag vill göra och naturligtvis även vill följa ditt år. Så du ser, det kommer bli ett bra 2018! 👍😘 Så nu kör vi! Hoppas du blir bra i armen fort bara!

 5. Je vous souhaite une merveilleuse année 2018 avec mille petits bonheurs à vous et à votre famille
  Amitiés de France
  I wish you a wonderful year 2018 with a thousand little pleasures to you and your family
  Friends of France

 6. Åh vilken festlig och fin dukning! De små tallrikarna i dukningen har jag också, de är verkligen vintriga och fina. OCh härliga bilder du fått tilltrots decembermörkret 🙂 God fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg