Att önska gott nytt år!

 

Och så blev det helt plötsligt årets sista dag.

Ett slut på ett 2017 fyllt med varma semesterminnen från både borta och hemma i Småland, resor, skratt, förlusten av en Tooka, nya möjligheter som fångades och säkert möjligheter som gick förbi. För så är ju livet; en blandning av sött och salt, en godispåse vi nog ärligt talat vandrar ganska blinda inuti och plockar vad som ligger i vår väg. Ibland har vi tur och får flera söta på rad, ibland lyckas vi bara plocka de salta. Min övertygelse är att vi inte kan påverka så jättemycket vilken karamell vi råkar ta i vår hand, men att vi kan påverka hur vi reagerar på fyndet. Hur vi hanterar det, hur vi går vidare. För det viktigaste är ju att gå vidare, att alltid fortsätta gå. Vi är inte födda för att fastna i olycka, vi är såna som vandrar och plockar vidare tills sött faller ner i vår famn igen och ger en stunds vila.

Hoppas ni får ett fantastiskt fint avslut idag, att ni tar farväl av det som tyngt er och snörar på er vandrarkängorna för att gå vidare. Att ni gläds med det som värmt och tar med er den känslan in i nästa år, fulla av tillförsikt. Och gör inga löften mer än detta; att vara snälla mot er själva. Däri ryms alla löften i vilket fall, och du är den viktigaste personen i ditt liv – utan dig kan inte resten existera. Du är motorn du måste lyssna på och ge vad den behöver. Kanske är det kanelbullar, kanske är det en tremilavandring – det spelar mindre roll. Även de små sakerna är de viktigaste.

Och när ni har det som allra mörkast och godispåsen känns trång, kom ihåg det Märta Tikkanen skrev:

 

sakta
men steg för steg
går det framåt

det måste man tro 

 

Iväg och lev i årets sista dag nu, så ses vi imorgon. 2018.

Vi kommer ta det med storm.

 

26 kommentarer till “Att önska gott nytt år!

 1. Dinaord skapar tillförsikt inför nästan år och det behöver jag läsa och ta till mig.

  Jag önskar dig och dina när den bästa av nyårsaftnar och ett fantastiskt 2018!

 2. Tack för den finaste beskrivningen av livet! Just vad jg behövde läsa idag.❤️ Och tack för den bästa bloggen av alla! Kram & Gott Nytt År!

 3. Gott Nytt År och tack för dina vackra ord, inspirationen jag får från dig, fantastiska bilder och underbar humor.

 4. Vad fint skrivet! Precis vad jag behövde läsa. Tack för många underhållande stunder! Gott nytt år till dig och din familj!

 5. Så fint skrivit med ord som gick rakt in i hjärtat! Önskar Dig ett riktigt gott 2018 med en härlig karamellblandning av livets godsaker. Kram 🎉🥂❤️

 6. Vackert (be)skrivet, Emma.. Jättefint. Önskar dig detsamma, ett nytt fantastiskt år! (Och hoppas på att armeländet snart är mycket bättre). Kram.

 7. Dina kloka och vackra ord var precis det jag behövde läsa denna dagen. Förlorade min mamma slutet av året och det är svårt att se framåt, men dina ord fick mig att se en ljusning.
  Gott nytt år!

 8. Sååå bra skrivet!! Du är klok som en bok..:) jag vill önska dig och din familj ett riktigt Gott nytt år!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg