Att ha samling där det är som skönast.

 

Om man kikar in i sovrummet ser det allt som oftast ut såhär.

Just nu finns visserligen även jag i den där röran, längst åt vänster på bilden, och Noah sover som en stock bredvid – men när alla är uppe är det i vilket fall här som hundarna samlas för att spendera dagen. Det är en av de saker jag älskar med vinthundar; de följer inte efter dig i huset och svansar runt utan de hittar en komfortabel plats och sen ligger de där i en evighet och gäspar och sover och rullar över på rygg och tar värme av varann, och så får man själv leta upp dom om man vill något.

 

 

 

Haggis ligger nog i soffan när den här bilden tas, men Spöket syns för ovanligheten skull;

hon brukar annars oftast krypa IN i påslakanet och skapa sig en helt egen sovsäck på det viset. Det har hänt några gånger att jag har rist täcket bara för att märka att det visst hade en inneboende och så tumlar hon runt där inne, märkart missnöjd över att jag stört hennes sömn.

På mornarna ligger Haggis i sin sovpöl på golvet och väntar på att mannen ska kliva upp så att hon kan parkera sin enorma kropp på hans ännu varma plats och sen inte lämna den på timmar – Prosten får du upp när du själv går upp, Spöket kan tänka sig att morgonkissa en timme senare, Tant vill helst ligga till minst tio och Haggis är det ingen idé att försöka få ut på morgonpromenad förrän tidigast halv tolv. Innan dess är ett straff enligt henne (och om det regnar vänder varje hund i dörren oavsett tidpunkt, då är det ren och skär tvång som gäller).

 

 

 

Och så har man ju väldigt bra utsikt genom fönsteran om man ligger där;

Tant kan hålla koll på katter att yla efter (hon HATAR katter) och Prosten kan spana efter fåglar (han ÄLSKAR fåglar tyvärr, och inte på låt-mig-klappa-dig-sättet). Spöket spanar inte så mycket men är trots allt den bästa vakthund jag har; det finns ingen som markerar så skarpt om någon kommer in i huset och hon är också hunden som skulle kunna hänga i en mans byxben om hon ansåg det nödvändigt.

Men där samlas de iallafall, flickorna och Prosten, och tar sig an dagen.

Skön livsstil ändå kan man tycka.

 

 

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “Att ha samling där det är som skönast.

 1. Så fantastiskt mysigt de har det, man blir ju sugen på att själva krypa ner bland hundar och kuddar 🙂
  Ha en fin dag!

 2. Härliga bilder på vovvarna! Jag antar att det byts sängkläder ofta 🙂 Vi har 2 st katter, ragdoll, så jag vet hur det är.
  Ha en fin dag!
  Mari-Anne

 3. Får en kick av all härlig energi med färg och form som du får till.
  Den fantastiska väggbonaden över sängen, har du säkert skrivit om tidigare, men tyvärr hittar jag inte den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *