Att ha livets tårta.

 

Gud, vilken morgon jag hade!

Jag har “stör ej” till klockan 8 på morgnarna på min telefon, men folk som ringer två gånger kommer fram (på grund av att jag vill kunna bli nådd om något hänt). Och idag klockan 06 ringde min telefon igenom, det vill säga att personen ringt två gånger, och eftersom Noah febersov precis bredvid stängde jag av samtalet för att sömndrucket häva mig ur sängen för att se vad klockan var egentligen och pulsen dubblerades när jag såg att det var mamma som ringt. Min mamma (eller någon alls för den delen) skulle inte ringa alls klockan 06 en morgon om ingenting hänt. Något har hänt med Göran slog hjärtat när jag ringde tillbaka en gång, två gånger, tre gånger utan att någon svarade – och jag började få panik. Ringde Görans nummer, inget svar. Men så ringer Göran tillbaka. Vad har hänt?! frågar jag. Visar sig att ingenting alls hänt, mer än att mammas telefon tydligen flippat och ringt mig två gånger från nattygsbordet utan att någon ens rört den. Herregud. Snacka om pulsmorgon. Men så vansinnigt skönt att inget FAKTISKT hänt. Att allt var precis som vanligt, och att den här morgonen inte var den som livet skulle förändras.

 

 

Men!

Det var ju livets tårta vi skulle prata om. Den som vi bakade här hemma och som innehöll smörstekta bananer, mjölchokladmousse och mördeg. Den var SÅ GOD! Jag bytte den mörka chokladen som skulle ringlas över mot dulche de leche blandat med smält smör pga mer barnvänligt, men där gör man ju som man vill. OBS på att det inte är en vardagstårta, det vill säga inget man smäller ihop en vardag efter jobbet, för den ska stelna i minst 8 timmar och innehåller en himla massa steg som man absolut inte vill hålla på med klockan 17:30 när man sladdat hem efter arbetsdagen – MEN är det kalas eller fest eller bara en extra festlig helg så för guds skull testa.

Receptet är så långt så det orkar jag tyvärr inte skriva in här nu, men det hittar ni HÄR. Servera med grädde för extra njutning.

Första gången jag gjorde egen mousse, men vilken jäkla panggrej! Så så gott. Nån gång ska jag göra bara moussen att äta ur glas med grädde på toppen – mmm.

Nu onsdag med något lägre puls.

 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Att ha livets tårta.

  1. Jobbig morgon! Jag var utomlands på en semester när jag via min kompis, som bodde och arbetade på orten, fick meddelandet “Du ska ringa hem till din syster.” Nog förstår man att det hänt något hemskt när de försöker få tag på en i en annan världsdel. Skönt att så inte var fallet för dig idag!
    Och tack för tårtan som jag väntat på 🙂

  2. Den finns i min ”to do” pärm! Minns att det var en kvinna som hade den som favoritbakelse på ett café och bad Ica Buffé att återskapa receptet och det tackar man ju för 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *