Att bara vänta på en dyna.

 

 

Ni kanske minns hur jag beställde kuddar och dyna till den platsbyggda bänken vid fönster i stora hallen?

Eftersom bänken var just platsbyggd efter hur utrymmet såg ut så blev det ju inte direkt ett standardmått, så jag gick in i den lokala syaffären och bad dom sy upp en dyna åt mig i den färg jag valde – och när de ändå var igång kunde jag ju lika gärna be dom sy upp kuddfodral också eftersom det i vilket fall inte blev dyrare än att köpa nya. Sen blev det ju en liten väntetidsincident där på ganska länge, men NU var iallafall kuddfodralen färdiga innan jul och hämtades upp. Dynan var dock inte riktigt klar för tyget jag hade valt till den fanns inte, så jag fick komma in och välja ett nytt för ett tag sedan och nu ska även dynan vara på plats inom en snar framtid hoppas jag.

 

 

 

Valde mjuka, ”det-här-är-barnens-plats”-vänliga färger och bad om att få tofsar i hörnen på både dyna och kuddar – så här är alltså mjukgrön, grå och svagt blå kuddar med gröna eller rosa tofsar i hörnorna.

Och dragkedja såklart! Jisses. Måste kunna tvättas. Samma sak med dynan; kan inte ha dynor eller kuddar utan tvättbart omfång i ett hus med två barn och fyra hundar.

 

 

Kunde ju såklart väntat med att visa tills även dynan var på plats, men kunde inte hålla mig.

Ni får tänka bilden med en tjock dyna (med tofsar), en pläd och lite mer ”rörigt” – tveksam till om kuddarna kommer stå i givakt sådär längre än fem minuter.

Fortfarande var nog det där den absolut bästa lösningen vi gjort här hemma – det där utrymmet gick att använda till precis ingenting och nu är den en naturlig plats för Leo att sitta nersjunken i och mumla om Minecraft, eller Noah att klättra upp i och riva ut traktorböcker från. Hyllan åt höger har Noahs böcker mest och de han tycker mest om att riva ut står i en Noah-vänlig höjd (blir ju inte så mycket stillsamt läsande där; han drar ut en, trycker på den så den låter som en brandbil/traktor/gris, kastar den på golvet, river ut nästa – och så vidare) och den vänstra sidan är Leos med tjocka ”så fungerar kroppen”-böcker som är roliga att bläddra i även om man inte läser helt själv ännu längst ner och sen hans favoriter på första hyllan, gamla favoriter på andra och så vidare.

Men ja; kuddarna är klara!

Nu inväntar vi bara dynan, sen är den där hörnan helt och hållet färdig.

 

 

 

8 kommentarer till “Att bara vänta på en dyna.

 1. Jättefint! Är det något som håller dynan på plats? Jag tänker på min treåring som orkar vräka ut de stora tunga soffplymåerna helt själv, jag ser framför mig hur en fluffig dyna skulle ryka all världens väg inom ett par sekunder hemma hos oss…

  1. Nej, jag tror inte det behövs här – bänken är så ”djup” att han skulle få kämpa en del om den ska av.

   1. Så fint och mysigt Emma 😍❣️
    Tips, om det behövs ngt för att hålla dynan på plats. Så kan man använda ngt man lägger under mattor, finns på Ikea och bara klippa till i behövligt mått, det blir som ett glidskydd 😉.
    Funkar på min antika kökssoffa med trälock där jag lagt en tjock dyna ovanpå.
    Kram Ninni.

 2. Snygga kuddar!
  Jag har en fråga som jag passar på att ställa: har du några bloggar som du följer och/eller några favoriter som kanske inte är så stora och kända men som du gillar?
  Det vore kul med några tips, om du har sådana och någon dag vill göra ett inlägg med länkar till andra bloggar. Tänk om man hittar nya favoriter! Man överger såklart inte de gamla 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg