Att få hjälp med blommorna.

 

 

I förrgår var det dags att handla lite grönt tyckte jag och svängde bort till Elins Blomsterglädje för att se om hon hade en bunte eucalyptus åt mig. Eucalyptus är ju fantastiskt; det är vackert, det är stökigt, det doftar himmelskt och det gör ingenting om de dör för de är ju nästan precis lika vackra torkade som levande. Några blommor var jag inte så sugen på; snittbuketter dör ju så himla fort? När ranunklerna och pionerna kommit in i blomsteraffärerna kan jag såklart aldrig låta bli, anemoner är jag i och för sig också svag för, men hittills har jag inte handlat en enda snittis på hur länge som helst.

 

 

 

Noah bar gärna blommorna åt mig, han är en ypperlig hjälp och vill gärna stå till tjänst, och efter en provsniffning var även han nöjd med dagens inköp. Hela bilen doftade för övrigt, och nu köket.

Ljuvligheternas ljuvlighet.

 

 

 

 

Och så bars de in!

Idag ska Leo på kalas, jag har dragit ett lager brun utan sol i ansiktet av ren gud-vad-jag-känner-mig-trött-desperation (bästa tipset; botar all typ av inbillad eller verklig glåmighet), mannen ska hjälpa mig fota en outfit, jag ska köra till apoteket eftersom jag kom på idag att jag inte har piller så det räcker över helgen (jag har väldigt bra framförhållning, suck) och kanske blir det bio? Såg att nån tecknad djungel-film kommit ut och bio är en av de bästa göra-med-barnen-aktiviteter jag vet så det får absolut bli bio idag eller imorgon, vilket som nu blir bäst.

Haggis fot är för övrigt så gott som ny nu! Tacka gud för det, för att tvätta den där tassen tre gånger om dagen har ju minst sagt varit nån form av Norén-produktion. Man FÅR ju inte komma nära hennes fötter så de första dagarna sprang jag efter henne i huset och sprutade natriumklorid från en halvmeters avstånd och hoppades att jag träffade, tills jag kom på att om man liksom tillbad henne väldigt ödmjukt i sängen i en kvart eller så genom att krypa på knä och kuttra mjukt som en duva och trycka sin panna mot hennes samtidigt som man mumlade hur fantastisk hon var så fick man faktiskt tillåtelse att hålla i den där tassen snudd på länge nog för att kunna få in natriumkloriden ordentligt mellan tårna. Och nu är den alltså så pass fin att jag tror att bara en dag eller två till av fjäskig tillbedjansritual behövs.

Men helg är det, iallafall, och det ordentligt. Så hoppas ni får en riktigt fin lördag.

 

 

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att få hjälp med blommorna.

  1. Alltså vet ingen som skriver så fantasifullt och målande som du, kunde se framför mig hur du kröp fram på alla fyra med flaskan i handen och bedjande blick – älskar det!
    Har en stark förkärlek för eukalyptus jag med de går ju att blanda upp med nära nog vad som helst till den mest fabulösa bukett.
    Trevlig lördagkväll.
    Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *