Att fortsätta på eucalyptus-temat.

 

 

Ja,

jag är ju lite tokig i eucalyptus som ni vet och har buntar hängande eller i vas både här och där i huset. Men nu har jag tydligen tagit det hela ett steg längre med ett stycke stor eucalyptusbuske i sovrummet. Jo. Jag tänkte att sovrummet behövde någonting annat i krukan när den snötäckta granen fick flytta ut så jag bad Kronan På Verket här i stan hålla ögonen öppna efter en större buske åt mig när de var på inköp, och nu har de alltså hittat en och den har flyttat in hos mig.

Hur ljuvlig som helst.

 

 

I sommar ska den få komma ut såklart, stå på framsidan i Drömmen tänker jag, men tills dess gör den sig alldeles utmärkt just här. Jag hoppas att jag inte hinner ta livet av den innan sommaren? Har aldrig haft en freakin BUSKE eucalyptus innan, men kommer att försöka vattna den nitiskt och så får vi hoppas på det bästa. Ljus har den iallafall, det lilla vi nu får in den här årstiden, och ju närmre sommaren vi kommer desto mer sol kommer den få. Åh på tal om sol –  vi har ju ett växthus i Drömmen i år! Ni må tro att det kliar i fingrarna på mig efter att få sätta igång med odling; jag vill sätta slingrande gurkor och roliga chilisorter och en melon eller två åt pojkarna att ta hand om, och allt annat kul man nu kan hitta hos plantskolorna och som lämpar sig för växthus.

Men nä; nu ska jag skaka av mig odlingsfantasierna och påbörja min måndag.

Jag och vår nya eucalyptusbuske.

 

 

 

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att fortsätta på eucalyptus-temat.

 1. Tänk på att din buske framförallt vill ha ljus, inte vatten på vintern! Ställ så ljust som möjligt – svenskt vinter-”ljus” är inte mycket att hurra för för tropiska växter. Sand eller leca i ytterkrukan och vattna underifrån, nära rötterna.

 2. Jag har fått för mig att man ska spraya vatten på bladen. För att efterlikna tropisk fukt liksom. Men jag kan ha fel.

 3. Åh så mäktigt vacker…jag älskar också eucalyptus 💚…Färgen Doften Bladen (allra helst den storbladiga) där bladen växer runt, ut från grenen…underbart stor fin Eucalyptus Du har Emma.
  Så vackert med Den där i sovrummet och i den härliga krukan/urnan.
  Oj, det blev visst nästan en lovsång…💚 men de är ju så underbara.
  Det betyder så mycket med någon växt eller blomma i ett rum…för öga och varande.
  Ljusa Kramar Ninni.

 4. Jag hade en stor eucalyptusbuske i sommar, tog in den i vardagsrummet när det blev höst. Den levde och frodades fram till jul, sen hände något. Jag sprayade bladen och vattnade regelbundet, upplever att den ville ha ordentligt med vatten, men som sagt den dog till jul, otroligt vacker i åtminstone 6 månader. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *