Att göra som så många andra.

 

Antar att det är väldigt många som har barn hemma just nu?

Sociala medier är verkligen som en temp på vad som sker och vad som går tycker jag – ett tag såg man kräksjukan överallt på Instagram, nu verkar det vara influensan eller feber som härjar hårdast. Som en liten mikroverklighet av den stora världen på något vis, något av det allra bästa med sociala medier tycker jag. Just det där nedslaget.

Hos oss är sportlovsveckan nästa vecka och även om barnen möjligtvis är friska då så ska jag försöka ta någon dag ledigt och ha båda hemma för badhus och andra äventyr. Drömmen vore såklart en långweekend i fjällen, men det är lite för sent påkommet och jag skulle i vilket fall inte kunna åka skidor med den här ryggen ha ha. Men att dra runt Noah i en pulka, elda i en öppen spis, sätta Leo i skidskola och njuta av meterdjup snö vore himmelrike – men bara att hitta boende så tätt inpå är väl snudd på omöjligt om man inte vill bli ruinerad? Ibland kan ju en långweekend i Åre kosta lika mycket som en vecka på Gran Canaria för tusan (och då inte medräknat skidkort). Men! Om ni mot förmodan sitter på några hemliga kontakter som har en stuga ledig en helg nån gång nu i februari eller mars för ett hyfsat resonabelt pris så hojta till för guds skull.

Men hörni; hur har ni det? Är ni hemma och har vab? Nån av er som faktiskt ska till fjällen? Sportlovsplaner?

Berätta!

 

Rekommenderade inlägg

16 thoughts on “Att göra som så många andra.

 1. Hej hej,
  Säger bara Kläppen! Med små barn och hundar är det helt suveränt bra och inte långt att köra från Skåne. De är barnvänliga och där är rimliga priser för stugorna. Har barnen hjälm (vilket jag förutsätter då du är en klok kvinna) så är liftkorten gratis!

 2. Här är vi också hemma. Med två sjövilda barn som egentligen skulle varit på förskolan. Men där härjar magsjukan bland både barn och personal. Höggravid med förvärkar räcker liksom, inte magsjuka också tack. Tur att Netflix finns när jag behöver en paus 😅

 3. Vi verkar vara de enda som håller oss friska. Min 3-åring blir typ aldrig sjuk (jinx!!) Mamman är av den vekare typen och hostar och nyser sig igenom februari. Här är också sportlov nästa vecka men det kommer inte märkas för oss, jag jobbar som vanligt och pöjken är på fsk, inga konstigheter. Tids nog när skolan börjar får man väl ta lite ledigt. Men jag drömmer om en vecka i värmen någonstans senare i vår…

 4. Våra barn har klarat sig än så länge. Har planerat en spaweekend med mannen i helgen utan barn så jag håller tummarna att de klarar sig åtminstone veckan ut. Har tyvärr ingen stuga att låna ut men kan tipsa om Trysil i Norge. Ganska stort liftsystem och backar för både stor och liten. Vi var där v 2 och det var helt fantastiskt. Gissar dock att det är ganska dyrt under sportlovsveckan. Håller tummarna att ni hittar något. Kram

 5. Minstingen var varm och snörvlig inatt, så vi ställde in allt idag. Nu? Sitter med två speedade bulldozers som vänder upp och ner på ALLT samt insisterar på morgonsamling och teaterlek och sandlådelek och gud vet vad pga saknar förskolan så mycket… :/

 6. Sportlov har vi först vecka 10, ute har vi så mycket snö att vi kan gå upp på garagetaket. Och det fortsätter snöa. Jag Vaggeryd runt och vill bara bädda med nya påslakan och boa. Flunsan höll oss hårt i åtta dagar.

 7. Inget VAB, peppar peppar. Sportlovsplanerna är en weekend, en favorit i repris från förra året då vi också var tors-sön i Branäs med barnen. Nu börjar de båda gilla att åka i många timmar, så snart hoppas jag på en hel skidvecka tillsammans. Kanske i Alperna, det är ju oslagbart med miljön och inte alltid dyrare (samt mer semester utan stugarbete med mat och disk och bädd och städ).

 8. Mina svärföräldrar har ett hus i Hundfjället, Sälen som de ibland hyr ut. Sälen är helt fantastiskt nu, var där för några veckor sedan och det var 1,5 meter snö! Hundfjället är ju så roligt för barn också med Trollskogen, en snäll skidbacke med troll och spelar och sjunger och en trolltraktor med motorljud! 🙂

 9. Vab med febriga barn här i dalarna! Vi myser inne, lagar mat och ser filmer! Ute är snön över metern och jag kan ej komma ihåg såhär mycket snö sen barnsben så när vi blir friska blir det pulkaåkning i backen i trädgården:)

 10. Har inga barn. Hemma med feber sen nyår. Inget sportlov men förhoppningsvis en helg i Skåne i slutet av februari och nästa helg en tur till Karlsborg. Angående skidor så finns ju mindre anläggningar i Småland, Östergötland och Närke – inte så långt att åka. 🙂

 11. Jag har en studentlägenhet i Östersund på 24,5 kvadrat som du kan klämma in familjen och hundarna på om du vill komma upp till Östersund om du vill och åka skidor^_*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *