Att vänta på magnolian!

 

Ett gång magnoliakvistar står på vardagsrumsbordet och väntar på att slå ut (tror en är på vippen att blomma nu på morgonen) och igår var kontrasten mellan magnolians vårlöfte och snöns virvlande utanför nästan skrattretande. Absolut noll feelis för vår just nu kan man säga, men väldigt glad för vintern dock. Den får vi ju som sagt inte så ofta.

För att addera på misären har mitt största diskbråck i ländryggen, det som gav nervpåverkan på hö ben innan och som jag fick blockad för, nu bestämt sig för att ge sig på vänster ben istället – så utöver diskbråcket i nacken har jag alltså nu ett fint, mycket kännbart i ländryggen också. Ljuvligt. Tänker att man kanske kan få lite löpande-band-känsla och be kirurgen knipsa båda när hen ändå är i farten när det nu väl blir dags? Vore väldigt skönt iallafall.

 

 

Men! Det blir ju måndag i vilket fall och så är det med det.

Vi har snö och magnoliakvistar och allt annat som är fint, och tänk att vi redan hamnat i mitten av februari? Typ? Plus minus ett par dagar då. Om någon av er nu känner att vintern känns alldeles förbaskat lång alltså. Sen är det mars och mars går ju i en blinkning, det vet ju alla, och vips så var det april och april är vår på riktigt. Så håll ut, om ni känner att det är mörkt. Det går fort nu.

Nu ska jag kravla mig upp och ge en snorig Noah frukost och försöka planera den här dagen efter bästa förmåga. Hoppas ni får en riktigt fin dag, allihop.

 

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “Att vänta på magnolian!

 1. Alltså herregud vilken underbart vardagsrum du har, sååå mysigt och personligt 🙂
  Åh neeej på diskbråck 🙁 jädra skit..
  Krya krya kram till dig

 2. Hej! Alltså hur menar du då du skrev “blev blockad för” då nerven tidigare vart ikläm? Och hur menar du då du skrev att du kommer be kirurgen “knipsa” där? Ursäkta om frågorna ser lite udda ut. Ligger själv hemma med sånna grymma värkar då jag också ha diskbråck i ländryggen och därmed har en massa nerver ikläm som ger känselbortfall i fötterna och otroliga värkar som man tror ska driva en till vansinne. Funderar då jag är påväg till en ortoped som ev kan hjälpa och undrar hur du gjort tidigare? Är det olika system i Swe än i Finland osv 😊

  1. När man har diskbråck med nervpåverkan (främst i ländrygg) kan man få en blockad – de sticker en typ 12 cm lång spruta in i ett litet hål vid ryggraden och sprutar in kortison och lokalbedövning. Första gången funkade det super, nu sist tog det bort kanske 70% av nervpåverkan. Jag kommer förmodligen få en operation i halsryggen för att “ta bort” bråcket, och då menade jag att de kan gärna få ta bort det i ländryggen också 🙂

   1. I vanliga fall tror jag en 12cm lång nål i ryggen skulle skrämma en men i detta fall så känner ja bara att “yes, vadsomhällst lixom!!” nämner inte läkaren det så nämner jag iaf 😄👌

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *