Att ha fått vinter för tredje gången.

 

Jovisst.

Det blev vinter igen, för tredje gången. Och den skånska vintern är lika med full snöstorm såklart, så vi har suttit mer eller mindre inlåste här hemma Noah och jag, suckat över vindarna och den blåtå tunga snön som vräkt ner utan paus där utanför. Herregud vad trött man blir? Jag VET att det bara är mars och att det är vinter då, men verkligen? Vi är några dagar från april och jag har en sånt behov av lite solljus och Småland att jag håller på att tappa greppet.

 

 

Nu låter det som jag klagar och det gör jag nog också. Det är bara en såndär dag idag, en så man man helst vill gå till sängs och dra täcket över huvudet för att slippa. Den där medicinen jag ätit sen december och håller på att gå av ges ju även till ångest, och när man fasar ut den (oavsett hur långsamt) är det ganska naturligt att humöret påverkas. Kemin i hjärnan har trixats med och kommit i svaj, och det var jag beredd på – men det är inte roligare för det. Jag är ledsen, trött och rastlös idag och längtar desperat efter att få komma utanför huset lite och få känna mig som en människa. Har jag inte suttit inne för att jag varit för trött eller påverkad så har det varit en ändlös period av vab och hur mycket jag än älskar mina ungar så klättrar man ju på väggarna efter några dagar av non stop underhållande av tvååring. Det är ju inte så naturligt för mig som ni vet, och det blir lite mer påtagligt dag 15 av sjungande-björn-på-youtube-nonstop-action. Phju.

 

 

Och så vädret på det, ja.

Flickorna och Prosten stannade i dörröppningen och tog en djup suck innan de gick ut, till och med Haggis börjar tröttna på flingorna trots att hon annars är den mest snöentusiastiska av de alla. Snöstorm bäddar heller inte för några längre barnvagnspromenader med 4 hundar om vi säger så, även om nu mina hundar väldigt gärna undviker längre promenader i skitväder, så de har varit glada över att få komma in ganska omgående.

När Noah sov middag smög jag ut för att måla deras påskägg men efter ett så kände jag att nä alltså, jag pallar inte det här idag och så smög jag tillbaka in igen, satte igång ett avsnitt Closer och stickade istället. Det är en sån dag helt enkelt, och så får det vara. I helgen ska jag ta mig ut bland folk, göra något totalt själviskt som ett varv på Zara eller lite pillande bland hyllorna på Sephora, och skaka av mig den blöta snöfilten både mentalt och bokstavligt.

Såna dagar, alltså.

Man får väl ha dom också.

 

8 kommentarer till “Att ha fått vinter för tredje gången.

  1. Usch, förstår precis….man har väntat på den där vita vinter sen i typ oktober och så kommer den när man har gett upp och börjar se framemot våren 😕
    Här utanför Paris börjar det bli lite vårigt, med lite vitsippor och snart slår magnolian nog ut….men vädret är allt annat än pålitligt….ena dagen 15-17 grader och sol, för att nästa skrapa bilrutan på morgonen med en topptemp på 5 grader och blåst på det….vet ju inte alls hur man ska klä liten till förskolan, så har en hostig och snorig 4-åring här hemma.

  2. Man får känna precis det man känner❤️. Evighetsvinter, evighetsvab och evighetssmärta är inte kul. Hoppas allt vänder till det bästa snart. Kram

  3. Jag tänker att o det här håller i sig får vi en väldigt vacker jul i år. Jag tvingar mig att vara positiv.

    Men nog saknar jag 25 grader och blå himmel.

  4. Här har våren äntligen börjat komma (iaf solen) men då har jag insjuknat i magsjuka lagom till påsken.. känns lagom kul efter att ha suttit inne med ett magsjukt barn hela förra veckan. Tycker bara liiite synd om mig själv när alla andra firar påsk och har det härligt. Men ja ibland måste man ju få känna så också, man kan inte alltid vara på topp. Och det blir bättre jag lovar ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg