I annonssamarbete med D-COR.SE

Att bygga en sänggavel av stuckturer.

 

 

Så var var vi nånstans?

Jo! Vi hade mätt ut mitten och satt ut kanterna. Men sådär skulle det ju inte se ut. Det måste ju till lite lull-lull!

 

 

Och här är hela ramen för sänggaveln klar!

Två raka taklister och en blandning av stuckaturer från D-cor.se senare så var det bannemig en sänggavel. Det hela gick ändå ganska fort, kanske två timmar? Det var mest att hitta rätt plats som tog tid, inte själva monteringen. Men riktigt sådär skulle den ju inte se ut heller, utan ännu en sak skulle till ….

 

 

Färg!

Jag målade in hela gaveln i samma färg som väggen (fägen heter Intense Le Havre) och då blev det precis som jag hade det i huvudet. En sober, rolig sänggavel som är bara vår och inte massproducerad – en känsla av något eget som jag tycker så mycket om. Som en platsbyggd bokhylla smälter den nu in och sitter precis där den ska.

 

 

Det var ju lite pilligt att komma in med färgen i alla vrår och skrymslen men med hjälp av en av Leos små penslar och en vanlig gick det alldeles utmärkt tillslut; jag startade med att fylla i alla små skrymslen och drog sen de stora tagen sist.

 

 

Och så ser det alltså ut!

Ett tips på ett enkelt DIY om du gillar att pussla lite och vill skapa något alldeles eget. Man måste ju inte ha stuckaturer till tak eller sekelskiftesspeglar; det går ju faktiskt alldeles utmärkt att göra en sänggavel av det också. Eller förändra en garderob tänker jag, en skåpsyta, en byrå och en himla massa andra saker. Med lite lim och färg kommer man långt. Om nån undrar över sittkomforten när det inte finns en stoppad gavel så går det alldeles utmärkt – de tjocka höga kuddarna längst bak fungerar precis som en stoppad gavel så man får stöd och inte sitter direkt mot väggen.

Och det var det!

Ett stycke gavel, check.

I reklamsamarbete med d-cor.se

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “Att bygga en sänggavel av stuckturer.

    1. Limmade 🙂 Det är kanske olika beroende på tillverkare/material, men de här skulle fästas med ett speciallim.

    1. Minns inte hundra, det var ju ett bra tag sen, och eftersom detta var ett samarbete beställde jag hem mer än jag behövde och skickade tillbaka det som inte användes – men jag skulle tippa på kanske 3500 kr ungefär för det som faktiskt användes?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *