Att göra ett moln.

 

Jamen titta – ett moln inne hos Noah!

Jag tänkte det kunde vara kul att fortsätta på himmelstemat med stjärnor och månar och faktiskt addera lite moln också. Detta är det största som fått komma upp, tanken är att göra en två, tre mindre versioner också till taket så att det inte blir så endimensionellt utan att de kan sväva där tillsammans.

 

 

Det är inte knepigt alls att göra moln!

Du behöver nån form av rund bas, till exempel en enkel rislampa från IKEA, samt vadd och lim. Jag tror att denna lampan var den minsta men det blev ändå ett stort moln, så till de mindre tror jag att jag kommer använda lite större frigolitkulor eftersom vadden i sig bygger så himla mycket. Jag började använda spraylim men det visade sig bli för tungt för limmet att klara, så ska du göra ett större moln så kör på limpistol – det höll otroligt mycket bättre även om det var lite kladdigare att jobba med.

Bara att repa av små bitar av vadden och bygga på tills du är nöjd med form och storlek!

 

 

Noah ville ha regn också, så regn gjorde vi enkelt genom att klippa droppar i silkespapper och limma fast på sytråd med ett vanligt limstift. Sen var det bara att pilla in tråden i vadden och knyta där man ville ha det.

Så känner ni er pysselsugna; kanske ett moln? Ska ge mig på de mindre när tid och möjlighet ges så får ni se hur det blir med en hel liten himmel sen.

Nu ska jag börja packa för Småland och försöka ta en tripp till färgaffären med Noah.

Hörs alldeles snart igen!

 

8 kommentarer till “Att göra ett moln.

  1. Åh, fantastiskt och enkelt!
    Vore roligt att få se en bild av molnet när det är tänt också (om det är så att du har en lampa inuti, det kanske du inte har?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg