Att ta hand om sin Tant.

 

Där ligger en gammal Tant och ser helt utslagen ut efter behandling.

Ni som har mig på Instagram kanske såg att hon var och fick akupunktur igår? Vi testade ju det där med injektionerna men hennes mage klarade inte av det tyvärr, så den sista dosen gavs aldrig. Inte för att det gjorde så jättestor skillnad heller, men jag hade väl ändå hoppats på att hon skulle kunnat fullfölja kuren och kanske få hjälp av den. Men istället för den sista injektionen bokade vi in oss, i samråd med veterinären, hos deras sjukgymnast så igår var Tant på en rejäl genomgång. Hon fick massage och blev stretchad och fick akupunktur (vilket hon verkade gilla, hon la sig bara ner och vilade lite så fort nålarna satt i ryggen) och det blev konstaterat att NÅNTING knas är det i slutet av nacken eller ner mot bogbladen. Kanske ett diskbråck eller nån annan retning, kanske bara en felkonstruktion som blivit tydligare med åldern. Men det är lite hönan eller ägget just nu; har hon en låsning där på grund av något med exempelvis kotorna, eller är hon påverkad för att hon har en låsning?

Så nu får sjukgymnasten och veterinären snacka ihop sig, så får vi se vad nästa steg blir. Kanske en CT för att scanna igenom och hitta orsaken (eller inte hitta orsaken), eller nånting annat. Tills dess fortsätter vi gå på besök hos sjukgymnasten, Tant och jag, och ge massage hemma och göra lite enkla stretchningar och så hoppas vi att hon snart är mindre stel och får en lättnad i vad det nu än är som besvärar henne. Hon verkade ju gilla akupunkturen och när sjukgymnasten väl fått känna igenom och börjat kunna ta mjukare tag och massera så njöt Tant i fulla drag – man vet att hon njuter när hon låter lite som en ko.

Men iallafall. Det var statusuppdatering på en Tant det. Och idag! Idag tar jag pojkarna och tjuvstartar Småland.

Ho hoooo, vad jag längtat!

 

 

8 kommentarer till “Att ta hand om sin Tant.

 1. Åh, fina Tant! <3 hon såg väldigt tung och avslappnad ut när hon låg med nålarna, härligt att hon tyckte det var skönt. Hoppas verkligen att de kan hitta vad som är fel. Eller, om ni hittar en behandling som funkar är det väl i och för sig inte helt nödvändigt, men det är alltid skönt att veta vad som är fel. Ha en riktigt härlig helg i Småland!

 2. Åh va skönt för henne..tänk om de kunnat snacka.
  Bra du är med dina djur, önskar alla va så omtänksamma som du. Hoppas hon blir bättre nu 🙂
  Kram Åsa

 3. Hoppas så att hon blir bättre. Vi går också på sjukgymnastik och akupunktur med vår 12 år gamla Berner Sennen. Det hjälper och jag märker direkt skillnad. Ha det riktigt härligt i Småland!

 4. Gullevännen, skönt att någonting hjälper åtminstone till en viss del.
  Min salukifröken har haft stor nytta av osteopati för stelhet och låsningar i kroppen, vår osteopat menade att att salukis hela livet drar nytta av regelbunden massage och osteopatisk behandling eftersom de ”använder” sin kropp så hårt.

  Hoppas Tant mår bättre snart.

 5. Om hon tycker om att simma och de har bassäng kanske det kan vara något? Gått med vår labrador.

 6. Hej, finns ett hundsim i Tomelilla ”Tomelilla hundsim” som jag använder till mina salukis…

 7. Med vår förra newfoundland gick jag hos en jätteduktig kiropraktor i Höör. Han fick också akupunktur där. Det hjälpte honom mycket och förlängde hans liv. Ha en skön helg i Småland 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg