Att ännu bädda på golv.

 

Det är än så länge för kallt att sova på övre våningen av Drömmen (sommaren börjar den dagen vi flyttar upp) så i vanlig ordning bäddas det på golvet när vi är där. Fyra madrasser, två på varandra, läggs ihop till en stor dubbelsäng och sen är det bara en stor, härlig röra av täcken, kuddar, barn, hundar och vi när det är dags att sova. Som att vara på kollo lite; man ligger där på golvet och ser himlen och grantopparna utanför och hör flaggstången smälla i vinden.

Och så är det såklart VANSINNIGT roligt att gymnastisera på golv-madrasser.

 

 

Vilt skrattande görs det bakåtkast och halv-volter av nybadade små som ännu har fuktigt hår och alldeles röda kinder av värmen. När kaminen fått stå igång hela dagen och solen lyst genom alla fönster blir det ruggigt varmt framåt kvällen, men man njuter bara av det eftersom man vet att det kommer falla under natten och att på morgonen är det dax att dra på sig en tröja när man vaknar innan kaminen startats upp igen.

 

 

I bakgrunden ser det ut som hoppet har lämnat mannens ha ha. Vi har nog alla den minen ibland.

Idag är jag uppe med tuppen och ska iväg på äventyr, och jag är fortfarande lite halvt frustrerad över att årets hittills mest busy vecka också är den veckan då det ska bli över 20 grader i Småland utan att jag kan vara där och njuta av det. Har vi tur får vi väl en släng av tokvärme även här nere så jag hinner tanka lite solsken mellan varven, annars håller jag alla tummar jag har för att det finns värme kvar till helgen så att man kan sätta sig på lä-sidan med en pocket och en solhatt och sucka högt av njutning. Det vore fantastiskt, det.

Men nu: tisdag och på språng!

Ses snart igen.

 

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *