Att ha barfotadagar.

 

Där nere, i förmiddagssol, står lekstugan och innehåller två stycken lekande pojkar även om det inte syns. Ibland öppnas dörren och någon sticker ut huvudet och säger hallå! och stänger den igen; ibland kommer båda ut och sopar verandan eller bygger upp en liten affär eller pratar med hundarna som nyfiket undrar vad som står på.

 

 

Ja, men såhär ungefär.

Och så äter man glass för det är sånt man gör när det känns som sommar.

 

 

Och så hittar man spännande små saker; som ett stort frö eller annat man kan fundera över.

 

 

Och man är barfota, för precis så varmt är det att man kan gå barfota och vilja ta av sig jackan – särskilt när vinden är stilla. Blundar man då kan man tro att det är slutet av juni och att sjön väntar på besök.

Vilka dagar, hörni!

Som man väntat.

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att ha barfotadagar.

  1. Jag håller med dig om både det ena som sagts i helgen: man kan inte förvänta sig sommar i april, och det andra: det är fint att få sådana här dagar och den energi som solen och värmen ger. Plötsligt är gräset mer grönt än brunt och som från ingenstans har vi blåsippor i skogen. Härligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *