I annonssamarbete med CLAS OHLSON

Att städa in våren ute också.

 

Det bästa med våren måste väl ändå vara allt trädgårdsfix?!

Gud, jag älskar det. Att få använda kroppen på ett helt annat sätt än jag gör i vardagen, få gräva och kratta och sopa och räfsa och se hur saker tar sats i rabatterna och glädjas över hur rosorna skjuter i höjden eller hur barnens frösådd blir till rangliga små växter. Och det var ju inte bara inomhus våren ska in med Clas Ohlson utan även ute! Det kommer en hel del kampanjer som det kan vara värt att hålla ögonen på framöver om du har balkong eller trädgård och vill fixa lite.

 

 

Jag och Noah tog hand om odlingspallarna.

Jag får erkänna att jag inte hade en aning om vad av det jag satte förra året som skulle kunna tänkas leva även i år, så först fick jag googla och sen fick jag försöka komma ihåg vad som satt var. Men efter lite undersökning startade jag arbetet med att plocka ut sånt som var ettårigt, göra plats för vårens nya plantor, luckra jorden lite och fylla på där det behövdes.

 

 

Det här, mina vänner, är 50 liter jord!

Hur smidigt?! Lite annat än de där säckarna man svettas med utanför de större plantskolorna, och alldeles perfekt om man mest odlar i kruka eller på balkong tänker jag. Det är pressad jord, lätt att stoppa i väskan, och sen väl hemma öppnar man upp och tillsätter vatten och så har man 10 liter planeringsfärdig jord.

Tokbra lösning.

 

 

Innan jag påbörjade att pynta växthuset satte jag upp solcellsbelysning.

Solcellerna från förra året lever bannemig ännu trots att de hängt ute hela våren, men i växthuset hade jag inga så där blev det en slinga med lampor och sen vackra små fåglar som fick flyga på olika höjd för pojkarnas skull.

 

 

Vid odlingspallarna satte jag två stycken solcellsbollar på pinne – det räckte för att ge lite stämning – och att kliva in i växthuset bland svävande fåglar och mjukt ljus var som att komma in i en liten fantasivärld.

 

 

På Clas hittade jag även snygga planteringsredskap, ett vackert planteringsbord, lite schyssta stålkrukor och ett café-set som var perfekt att ha på en liten yta! Nu är det verkligen redo för att få växter. Just växthuset får jag vänta liiiiite med att sätta in plantor i eftersom jag inte vill ge grannarna på tok för mycket jobb med att vattna, men när vi är där mer sammanhängande ska det in chili, melon och gurka. Och säkert massa saker till jag bara inte tänkt på ännu.

 

 

I skymning blev det såhär!

 

 

Och inne i köket hänger numera en ört-torkare!

Har alltid velat ha en sån men inte hittat någon i lagom storlek. Den här var perfekt och nu doftar det underbart där inne, och i sommar ser jag fram emot att kunna fylla hela kransen med örter som ska få torka inför höstens alla soppor och pastarätter. Mmmm.

Så, det var en trädgårdsförberedelse för vår det! Och på Clas Ohlson kommer som sagt några kampanjer framöver som kan sitta som en smäck:

26-30 april får man 1000 kr rabatt på robotgräsklippare (man är ju sugen på en sån alltså)
26 april-1 maj är det 30% på solcellsbelysning!
3-7 maj 20% på arbetskläder och arbetshandskar

Livets bästa säsong, det är nog bannemig nu.

I reklamsamarbete med CLAS OHLSON

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att städa in våren ute också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *