Att ha en lite bättre Tant.

 

Om det är någon som undrar hur det är med Tant kan jag berätta att det är bättre!

Vad det är för fel på henne? Ingen aning. Vi var ju hos ortopeden förra veckan och han böjde, sträckte, drog och röntgade – men ingenting säkert kom upp. Kanske har hon en inflammation i biceps, kanske inte. Kanske är det ryggen, kanske inte. Kanske är det inga problem alls mer än ålder – eller så är det det. Och så vidare. Man blir ju lite knäpp – det enda jag vill är att få reda på VAD det är som besvärar henne. Så att man kan hjälpa till.

Men hon känns bättre. Mjukare i stegen, inte lika vaksam när hon rör sig. Och på bättre humör framförallt. Så vad det än är hon har eller hade så verkar det ha gett med sig ganska bra – sjukgymnasten märker också en stor skillnad i hur beröringskänslig hon är. Vi har ny tid på måndag hos ortopeden och till dess ville han gärna att hon blev halt så att jag kunde filma och det trodde jag inte skulle bli några problem alls eftersom hon tidigare blivit halt så fort hon sprungit ordentligt, men nu har hon fått löpa fritt några gånger och självklart inte blivit det minsta halt. Suck. Så på måndag kanske jag inte har mer att komma med till honom än att hon känns bättre och att hon är svår att få halt – vilket såklart är en bra grej. Fast ändå inte. För det gör det svårare att ställa diagnos.

Men summa summarum; Tant mår bättre. Oklart varför. Men bättre.

Och det får man såklart vara glad för, inte sant?

 

6 kommentarer till “Att ha en lite bättre Tant.

  1. Härligt att höra att hon mår bättre! 💕 Har ni kollat upp ev fästingburna sjukdomar? De kan ha en massa diffusa symtom som hälta och stelhet. Stor kram!

  2. Artros? Den blir ju bättre om man är aktiv, tänkte på att du låtit henne röja loss lite mer för att se om hon blir halt?

    Har ni provat några tillskott för djur som är äldre och som har ont i lederna? Finns ngn grönläppad mussla som ska vara väldigt bra..
    Eller så har kanske nålarna och massagen haft en superbra verkan 🙂 oavsett hoppas jag det håller i sig 🙂

  3. Min saluki-tant Iiah Badiiah 11år får Trikems Hyaluron 365 för sina artros leder och det märks direkt om jag slutar med det. Veterinär/sjukgymnaster är lite skeptiska finns ingen studie som säger att det funkar mer än att jag vet och ser det. När jag rekommenderat det till vänner så upplever de att hunden är mindre stel med medlet😃! Ett tips till våra kära tanter på 4 ben🐾🐾❤️!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg