Att ha blivit av med ängen.

 

Såhär såg det alltså ut när vi kom hit.

Högt, högt gräs och vildvuxna blommor precis överallt i hela trädgården.

 

 

Leo tyckte att vi skulle plocka de vackraste blommorna först, innan pappa skulle mala ner allt med gräsklipparen.

Och mala gjorde han, minst sagt. Jag hade en gång en rosbuske på väg upp vid sidan av huset –

det har jag inte längre.

Bara tre sorgliga pinnar som sticker upp ur jorden numera.

 

 

Spöket var på gräsexpedition…

 

 

Och min vackra Tant njöt av friheten.

Måndag, alltså. Och jag ska beta av jobb som sagt, ta en tur till plantskolan igen med mamma som behövde basilika, beta av lite till, kanske slumra i solstolen en stund och sakna pojkarna. Och försöka planera upp den här sommarens åtaganden; den här årstiden vill jag helst inte flänga kors och tvärs utan hålla mig hemma och ta tillvara på tiden och sådär. Det är ju fördelen med att vara egen; att kunna försöka styra själv i den mån det går. Och så vill jag ju hinna med Västkusten också och lite andra saker som inte är jobb men som kräver jobbplanering för att funka, så att jag får några sammanhängande dagar att åka dit på och inte är uppbokad på något annat mitt i. Ja ja. Världsligheter.

Nu tar vi Smålandsmåndag tycker jag.

 

 

3 kommentarer till “Att ha blivit av med ängen.

  1. Det verkar skönt med några ensamma dagar på landet tycker jag. Och du är ju inte helt ensam utan omgiven av hundar – antar att det skulle kännas tomt utan dem!
    För en del av oss verkar frilanslivet mest bara härligt, du vet man läser om folk som långlunchar, tränar, går på SPA, tar ledig dag med barnen osv när många andra måste infinna sig på en arbetsplats. Men vi som inte är fullt så flexibla till vardags får i alla fall sammhängande semester i sommar. Då jobbet kanske kan glömmas helt.

    1. Ja men precis det är för och nackdelar. Fördelen är helt klart flexibiliteten och att kunna jobba mycket i princip var som helst. Nackdelen är såklart osäkerheten och att ALDRIG ha helg/högtid/semester utan jobba varje dag (om man har blogg iaf, då är det ju inlägg varje dag).

  2. Mysigt med stuga. Ang rosenbusken var jag med om liknande i min gamla stuga för hundra år sedan. Pappa ville bara vara snäll och såg inte den … kunde inte bli arg, men smått bitter blev jag 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg