I annonssamarbete med FELIX

Att ha haft enkla, vegetariska luncher.

 

Det har ju varit så V A R M T att det enda vi velat ha till lunch är något snabbt och enkelt och inte så jättemastigt, utan sådant som sköter sig själv i ugnen nästan och som inte gör att man nästan somnar efter att man har ätit.

När vi körde till Drömmen fick jag med mig några vegetariska produkter från Felix att prova, bland annat deras Pytt som jag verkligen såg fram emot att testa på killarna. De älskar pytt i vanliga fall och det är alltid spännande att se hur de reagerar på det vegetariska alternativet av deras favoriträtter. Pytten hällde jag bara ut på en plåt, adderade några kvistar rosmarin mest för att rosmarin är gott till allt, och sköt in i ugnen i ca 20 minuter – sen var lunchen klar!

 

 

Det var sommarsmutsiga och varma barn som satte sig till bords kan man säga.

Eftersom de i vanliga fall äter sin pytt med inga andra tillbehör än ketchup fick de exakt samma sak nu. Som jag skrivit innan; jag hanterar vegetariska alternativ på samma sätt som jag skulle gjort det o-vegetariska; har samma tillbehör och serverar det på samma sätt för att inte krångla till det och för att det ska bli lättare för mig att veta hur tusan jag ska göra egentligen.

 

 

Pytten togs väldigt väl emot – den var krispig och alldeles lagom som den var till lunch och alla tog om.

Det enda Noah ratade var det gröna (edamamebönorna) eftersom grönt är lika med sallad och sallad är ett straff typ. Resten slank ner i en rasande fart (svensk potatis, grillad paprika samt gul-och orange morot). Ja, och så är pytten fri från tillsatser och tillagad i Sverige vilket kan vara viktigt.

 

 

Till och med Tant kunde tänka sig en smakbit? Det vill inte säga lite – hon är familjens största köttätare.

 

 

Dag två blev det en senare lunch så då var pojkarna lite hungrigare. Alltså blev det Morotsbullar! Samma sak här; ut på plåten och in i ugnen i ungefär en kvart, under tiden jag kokade vattnet till pastan.

 

 

Morotsbullarna serverades såklart så som köttbullar skulle gjort; med nykokt pasta vänd i smör, rikligt med parmesan och en hel del ketchup. Så. Himla. Gott!!!

Morotsbullarna hade en riktigt bra konsistens och blev nog favoriten här hemma. Inte ett pip om att något inte var som det brukade, Leo kikade på en morotsbulle han delat och frågade försynt vad det var i dom där egentligen men när han fick svaret morot ryckte han bara på axlarna och fortsatte att äta. Morotsbullarna är gjorda på svenska morötter, röda linser, råris, majs och krämig ost, och jag tror det var just det där med osten som gjorde det för mig.

Det var två tips på vegetariska, snabblagad rätter det om du vill testa att införa något vegetariskt eller redan äter veg och vill utöka vardagsrepertoaren. Mer inspiration och recept kan ni hitta HÄR.

Det är ju verkligen inte så krångligt som man kan tro.

I reklamsamarbete med FELIX

 

2 kommentarer till “Att ha haft enkla, vegetariska luncher.

  1. Www! Vilka bra tips och så gott det ser ut. Jag vill så gärna äta mer vegetariskt men tänker att det är så krångligt. Men det där är ju super smidigt. Måste titta i min mataffär om jag kan hitta det så vi kan testa.

  2. Du slag spiken pa huvudet. Den mesta maten ar vegetarisk, man behover inte hitta andra tillagg eller krangla till det. Har varit vegetarian 30 ar o min son at tva o ater inte kott. Min man med. Ersatt kott med linser, bonor, andra gronsaker, ost, sa mar du och planeten, och planboken, battre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg