Att titta till odlingspallarna.

 

Ja, nu har ni ju sett hur grönskan ser ut vid huset – men hur är det vid odlingspallarna?

Förvånansvärt likt förra året! Hade lyckats peta ner en hel del perenner därockså tydligen, för det vara bara en av pallarna som behövde fyllas på. Ska vi kika?

 

 

Där är dom!

Sneda och krokiga och mycket älskade. De där smällde ju bara jag och Nelly upp förra året där vi tyckte att det kändes bra, och sen när vi anlade framsidan kom jag på att jag ju ville ha grus runt det området också. Och eftersom pallarna redan stod där var det liksom inte läge att jämna till med grävskopan, så hela den plätten ligger i en slags kulle och lutar något förskräckligt. Charmigt tycker jag, men det finns säkert de som tycker annorlunda.

 

 

Det är fyra stycken;

De två bortersta innehåller kryddor av olika slag (basilika, rosmarin, koriander, oregano, osv) med en hint av hallonbuske i den högra. Tror faktiskt det blir hallon på den i år?

Närmast hit åt vänster är det kryddor (salvia, lagerblad) blandat med jordgubbsplantor och den högra är bara jordgubbsplantor.

 

 

Där i ringen står två stycken blåbärsbuskar som vi satte förra året.

Då bar de ingen frukt men det gör den nog i år ser det ut som.

 

 

 

Och på en sned planteringsyta måste man ju ha en sned gammal bänk, såklart. Framför bänken är det krusbär; jag hade nån idé om att en odlingsplätt med barn i huset bör innehålla alla tänkbara typer av bär – men ingen av pojkarna förstår tjusningen med krusbär och tycker mest att de är sura. Jag också om jag ska vara ärlig. Men nu har vi en krusbärsbuske och den ger krusbär och så är det med det. Det är ju trevligt att titta på om inget annat.

Det blev en liten rundtur bland våra odlingspallar det! Nästa trädgårdsinlägg hoppas jag kunna vara växthuset. Kanske, kanske vågar jag köpa nån liten planta redan nu …?

 

 

8 kommentarer till “Att titta till odlingspallarna.

  1. Kan tipsa om krusbärspaj – riktigt riktigt gott! Har inget speciellt recept men tex vanlig smulpaj funkar fint.

  2. Jag gillar särskilt ringarna med bärbuskar i! Min äldska son tvingade iväg mig till plantskolan för två år sedan, bara för att köpa en krusbärsbuske. Den är minsann hans 🙂

  3. Det är fint när det inte är så perfekt tycker jag. Själv har jag bara en krusbärsbuske i trädgården, en stor och vildvuxen en som ger massor av bär varje år. Jag tar inte rätt på ett bär, det sköter min Ridgebackflock om så fint. Tydligen väldigt gott!

  4. Jag har ett recept på krusbärsmarmelad med stjärnanis och vanilj som är supergott. Passar både till ostbricka och till rostat bröd.

  5. Precis sådär ska det se ut!
    Och krusbärsmarmelad på nybakt bröd med en god ost och smör som rinner! Mums i höst ❤️

  6. Mina barn äter krusbärskart 🤣🤣 de är då inte rädda för surt iallafall. Men krusbärssylt till pannkaka är väldigt gott, har vi kört hela vintern (jag fick plocka hos grannarna då, barnen länsade vår buske 🙄)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg