I annonssamarbete med CLAS OHLSON

Att ha sommarkvällsmat och finbesök.

 

Häromdagen väntade vi finbesök i form av mamma och Göran, och jag hade varit på Clas Ohlson för att bunkra upp inför dukning extra allt! De har ju bannemig precis allt man kan tänka sig, Clas Ohlson, och jag som ändå har samarbetat med dom i ett år nu blir lika förvånad varje gång jag ska in i en butik och plocka ut grejer inför roliga kampanjer. Det finns alltid något jag behöver.

Så nu ska ni få följa med på en grillkväll i Drömmen! Alla produkter markerade i rosa text är från Clas Ohlson så ni vet, och alla recept är markerade klickbara i blått.

Såhär dukade jag bordet:

 

 

Allt blir ju festligare när man har en snygg burk med kran att tappa drickan ur!

Den här med gulddetaljer matchade termosen hur fint som helst och håller pojkarna sysselsatta en hel middag. Den fyllde jag med iskallt vatten och en skivad citron – det behöver ju inte vara mer avancerat.

 

 

 

Det blev tallrikar i bambu, rejäla plastglas, guldbestick jag hade sen innan, en rolig korg med flaskor (bästa flaskorna, inga getingar kan komma ner), randiga sugrör och små burkar med solcellsbelysning så att bordet skulle lysas upp lite när det blev skymning. På några skruvade vi av locket och satte värmeljus med lavendelolja för att hålla myggen borta – funkar otippat bra faktiskt.

 

 

Mamma kom och inspekterade!

Hon var mycket nöjd, ha ha.

 

 

Sen var det dags att grilla!

Gammal grill men nya grilltillbehör, som rejäla grillverktyg och en platta som är suverän för mindre bitar eller grönsaker till exempel.

Vad blev det för mat?

 

 

I knytena låg det lax som hade fått dill, en klick smör och basilika på sig innan den veks ihop (sköter sig själv på grillen, tar typ en kvart) och så standardrätten sparris som också fått ligga i knyte med massa smör och flingsalt och sen fått parmesan hyvlad över sig. Mmmmm. Till det en kall sås som pojkarna älskar och …

 

 

Sylvis sommarsallad! Också standard. Men den här gången smög jag ner rabarber och tomat också (ta bort innanmätet i tomaten så blir det inte så vattnigt). Salladsskålen med tätslutande lock är min nya bästa kompis – salladen höll sig superfin i den även dagen efter i kylen.

 

 

Man måste ju ha focaccia också!

Jag hittade de perfekta bakformarna (och kökshanddukarna) på Clas Ohlson så det blev två versioner av focaccian; ett med chevre och tomat samt ett med dill och västerbottenost. Tror det med chevre vann faktiskt.

 

 

 

 

Så satte vi oss till bords och skickade runt godsakerna och n j ö t av riktigt god mat och det nästan overkligt vackra sommarkvällsvädret. Över oss hängde solcellsslingan och väntade på att få tändas – men den fick vänta länge för det blir ju typ aldrig mörkt?

 

 

Till efterrätt blev det livets dessert; banoffepie! Svinbra efterrätt när du ska ha andra saker i ugnen och/eller inte pallar baka, denna gör du utan ugn. Testa!

 

 

Och glass, eftersom jag hittade formar och glasspinnar på Clas Ohlson. Velat ha hur länge som helst. De här gjorde jag med vaniljyoghurt jag mixat med blåbär och lite honung som en smoothie typ och sen bara hällt ner i formarna och låtit frysa i någon timme. Riktigt svalkande och gott!

 

 

Länge satt vi där ute, och tittade man ut genom fönstret såg det ut såhär.

Det spelades kort och drack kaffe och funderades på om man skulle orka en bit paj till.

 

 

Och när gästerna åkt hem, barnen somnat och disken diskats blev det äntligen mörkt nog för solcellsbelysningen att synas! Åh. Älskar ljusslingor, som att sitta i ett sagoland.

Men ja; snipp snapp snut så var vår grillkväll slut! Alla produkter hittar du HÄR.

Tack för att ni ville följa med.

I reklamsamarbete med CLAS OHLSON

 

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “Att ha sommarkvällsmat och finbesök.

  1. Jättefina bilder (som vanligt)! Jag har dock några praktiska och kanske tråkiga frågor: när du köper nytt, slänger du ut något gammalt eller hur sjutton får du plats hemma? Jag skulle inte kunna knö in varken termos, vattenkanna eller annat i mina fulla skåp… Och så undrar jag om möblerna funkar bra att sitta i utan dynor eller har ni dynor (och var förvarar du dem i så fall)? Jag har ett förvaringsproblem i mitt eget liv, som du kanske förstår 🙂

    1. Plats är inga problem i fritidshuset, har inte så mycket där. Dynor finns men används sällan, har små kuddar liksom. De ligger i ett skåp.

  2. Så otroligt mysigt, man önskar ju att man fick vara med på ett hörn 🙂
    Väl arrangerat och fina bilder, väldigt inspirerande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *