I annonssamarbete med FALBYGDENS OST

Att ha min bästa frukost!

 

Full fart vid frukostbordet!

Där är nämligen livets frukost uppdukad – om du frågar mig. Det finns en sak som jag tycker är optimal på sommarlovsfrukostar när man har de där extra tjugo minuterna att fixa på…

Gissa vad?

 

 

 

O S T!

Ha ha nej, inte bara ost. Eller? Jag skulle mycket väl kunna äta enbart ost på dygnets alla måltider, det vet ni som hängt med ett tag. Lagrad, smakfull hårdost – kan det bli godare? Till och med godare än dessertost kan jag tycka, särskilt i tjocka skivor och med inte så mycket annat som krånglar till det. Falbygdens ostar är gjorda på mjölk från svenska bönder, lagrade i Falbygdens mognadslager och finns i olika versioner. Min absoluta favoritost är en riktigt vällagrad Grevé, alla gånger. Efter den blir det nån form av smuligare hårdost med lite sting i, som en Prästost eller Morfars Brännvinsost som finns på bilden.

(En gång var jag på besök på Falbygdens, för ungefär hundra år sen, med någon lika osttokig som jag. Vi köpte med oss så mycket ost hem från butiken att det tog en evighet att äta upp. Godaste evigheten ever, dock).

 

 

Nä, men inte bara ost på frukostbordet såklart. Men ost och scones!

För ost och nybakade, varma scones (med mycket smör) kanske inte är så hipster eller sexigt – men herregud så gott! Det är min favoritmacka, alla kategorier. Det behövs inget tjockt Levain på specialmjöl och en massa sylter; har man bara en riktigt god ost så tycker jag att det runtomkring gärna får vara enkelt och inbjudande. Vad är mer inbjudande är scones? Kanske nybakade tekakor förvisso.

Jag brukar baka efter det HÄR receptet om någon undrar.

 

 

Så nej; ingen flådig macka – men så förbenat gott!

 

 

Och ost uppskattas av hela familjen. Jag vet inte vad det är för ett sjätte sinne hundar har, men jag kan öppna kylskåpet och plocka ut en påse morötter och inte en tass rör sig. Men den gången jag öppnar kylskåpet och river av förpackningen på en ost tar det bannemig inte mer än 3 sekunder innan hela högen är där och ber om att få smaka.

Men ja; nybakade scones med flera skivor hårdost (gärna en nötig Grevé – mmm). Det är min typ av frukost, det. För mer inspiration kan ni klicka in på Älskade Ost (<- länk) och vältra er i ostrecept. Finns massa gott inför midsommar till exempel.

 

I reklamsamarbete med FALBYGDENS OST

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg