Att ha påbörjat växthusprojektet.

 

Huj huj vad mycket trädgårdsinlägg det blir? Sorry. Men det är ju ett trädgårdsår i Drömmen i år, och då blir det helt enkelt en del trädgård. Ett litet tag iallafall.

Men nu har jag ju startat odlingen inne i växthuset förstår ni! Inte den fullskaliga odlingen som jag planerat i huvudet, men den mjukstartande odlingen som inte kräver non stop övervakning iallafall.

 

 

Jag och Noah har satt melon!

Två stycken pallkragar i 60 x 80, och i den två meloner. Jag har i n g e n aning om vad jag gjort med jutebanden där, men meloner måste ju klättra (växthuset är för litet för att låta de  löpa längs golvet tror jag) och eftersom ett växthus har noll saker att fästa spaljeer i så fick jag helt enkelt improvisera. Jag tror ju att det mesta går även om man inte har en aning om vad man håller på med (det gäller det mesta) så jag freestylade helt enkelt med hjälp av snöre och de få lister som fanns som inte satt kloss mot rutan. Kommer det funka? Ingen jäkla aning. Men de kan ju klättra lite iallafall, så får vi väl justera det hela efter hand om det skulle behövas.

 

 

Mycket artsy om jag får säga det själv.

Och det är ju inte klokt hur GOTT det doftar i ett växthus så fort du bara fått in lite fuktig jord och en planta?! Känner mig redan som en trädgårdsmästare och får lugna ner mig för att inte fylla hela växthuset på en gång.

Och nu ska vi köra och titta till melonerna och gud vet allt annat som finns i trädgården, och njuta av att det är midsommarvecka! Wuhuuuu!

Så, så pepp på midsommarstång, hembygdsgårdar och marängtårta <3

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “Att ha påbörjat växthusprojektet.

  1. Livskavlitet! Jag får hem solvarma grönsaker från mina svärföräldrars “orto”, trädgårdsland! Det är vanligt att familjer i Italien är självförsörjande på grönsaker under sommarhalvåret!
    Lycka till!
    Kram från Comosjön C

  2. Jag drömmer om ett växthus! Vill verkligen ha en egen liten odling med massor med godsaker. Framöver kanske jag har tiden till det. Tomater, smultron, rabarber och jordgubbar har jag iallafall och lite kryddor. Väntar dock på att kryddorna ska ta sig bättre. De är lite taniga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *