Att ha hyfsad tur med vädret.

 

Framme! Noah och jag.

För att starta midsommarfirandet, vara här, hämta upp de förbeställda kassarna på ICA inför fredagen, göra klart det i matväg som går att förbereda, jobba lite och njuta. Framförallt njuta.

Vad hade ni tänkt äta på midsommar? Eftersom det skulle bli så dåligt väder tänkte jag att jag lika gärna kunde laga mat – det är ju mysigt att stå i köket när det är nåt speciellt och det inte är så mycket annat som pockar på uppmärksamhet. Vi kommer vara både vegetarianer och ickevegetarianer, barn och vuxna, så min tänka meny består av:

Ölbrässerade lammlägg, rostad sötpotatis med getost, smördegsflarn med rotselleri o fetaost o crème fraîche, bakad potatis med skagenröra, pepparrostade morötter, sojakorv, sill, potatis, västerbottenpaj, focaccia och marängtårta.

Där finns det nåt för alla tänker jag.

 

 

Igår hade vi hyfsat tur med vädret; solen kom på eftermiddagen och Noah firade detta med att klä av sig naken och bada i poolen. Ändå rimligt när det är sol kan man tycka, trots att det blev lite kallt efteråt och man fick ligga i solstolen invirad som en kåldolme i ett badlakan och värma sig.

 

 

Och ser ni?! Chili är på väg!

Gud, igår tror jag att jag lyckades r a k a bort en fästing från nånstans på min kropp? Så j*vla äckligt. Jag står där i badkaret och rakar benen i lugnan ro för jag tänkte testa en brun utan sol jag hört mycket bra om, och när jag i förbifarten tittar på hyveln så sitter där fasiken en fästing? Och inte en såndär liten baby heller, utan en hyfsat mätt som då förmodligen kalasat nånstans på min benregion den senaste tiden. Helt fantastiskt snuskigt. Jag verkligen avskyr fästingar, och inte gör de nån nytta heller?

Nåja, nu är jag väl fästingfri då och får hålla extra koll framöver så jag inte får några märken som poppar upp.

Men – onsdag i Drömmen med en Noah!

Det är fina grejer det.

Rekommenderade inlägg

One thought on “Att ha hyfsad tur med vädret.

  1. Hej Emma! Den där midsommarmaten skulle man inte tacka nej till..:-) Låter supergott alltihop! Ha koll på fästingbettet så det inte växer. Har varit på vårdcentralen idag och fått bekräftat att jag har Borrelia så nu blir det antibiotika i 10 dagar. Riktigt äckliga små djur de där! Ha en skön midsommarhelg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *