Att ha firat midsommar!

Inlägget innehåller en reklamlänk

 

 

 

Och så hade vi äntligen midsommarfirande igår!

På samma ställe; en liten hembygdsgård som är så vacker att det inte är klokt – liggande ovanför en stoooor sluttande äng och med sjön allra längst bort. Blir alldeles sentimental och midsommarvarm bara man stiger in på den lilla gräsplätten bland firare, blommor och sol.

Noah höll mormor hårt i handen och väntade på att stången skulle resas så att man kunde få dansa.

 

 

Här är traditionen att alla som vill tar med sig något till stången och så klär man den ihop innan man reser den. Jättefint; den blir lite olika varje gång och många händer är framme och jobbar samtidigt.

 

 

 

Pojkarna testade springvänligheten på ängen och den fick lika gott betyg som sist.

Noah fick upp farten så mycket i sin färd (ner mot sjön för övrigt, han tänkte “gå och bada”, noll koll på hur långt bort sjön är) att mannen fick jogga efter och sen bära den aspirerande badaren tillbaka upp igen.

 

 

Jag såg ut såhär!

I världens absolut skönaste klänning som jag hittade för ett dunderpris (under 350 kr) och som nog kommer bli en storfavorit i sommar med sitt mjuka nästan skrynkelfria tyg och smock-liv (den finns HÄR <- reklamlänk). Jag har bara öppnat knapparna och vikt in kanterna i ringningen för att få en v-ringning eftersom det funkar bättre på mig.

Kavajen är från NAKD och hittas HÄR. Och så gummistövlar fick det bli, för det skulle bli lite regn senare.

 

 

 

Sen blev det dans runt stången!

Något Noah peppat för sedan dagen innan och dansat runt hemma för att öva. Leo kunde nästan alla danser och var en champ.

 

 

Vi tittade på firandet i pauserna, och pussade trött storebror som tyckte att Noah hade vaknat för tidigt samma morgon. Han hade mycket rätt i detta, men Noah tyckte att alla skulle upp och förbereda sig för dans och så var det med det.

 

 

 

Det lektes lite mer …

 

 

Och sen kom spelmännen!

Åh, jag börjar a l l t i d sentimentalgråta till spelmän; särskilt när det är Äppelbo gånglåt och extra särskilt när de kommer tågande över ängen så man först bara hör musiken på avstånd innan de plötsligt är där. När jag gick i låg- och mellanstadiet hade vi mycket såndär musik på skolavslutningarna så det är en barndomsgrej för mig, plus att några av de finaste jobbminnen jag har innefattar kollegor som kunde spela nyckelharpa eller fiol och spelade för oss på firmafesterna.

 

 

 

Jag HOPPAS att det här blir lika trendigt som typ stickning och andra äldre kunskaper, så att det inte dör ut med nästa generation. Så mycket kunskap som går förlorad om det inte följs upp. Själv är jag ju inte alls musikalisk, men jag tror jag kan komma ihåg folkdansstegen (iallafall några) och jag skulle absolut vilja lära mig sy en folkdräkt från “rätt” område.

 

 

Och det var vårt firande, det!

Sen åkte vi hem och startade med maten och fortsatte att ha midsommar – men det tar vi en annan gång så ni inte somnar. Nu ska jag ut i s o l e n (den ska komma ordentligt nästa vecka igen!) och pilla bland alla plantor, plocka mogna jordgubbar och klippa av lite utblommade rosor och verkligen njuta av vår trädgård.

Hoppas ni får en riktigt fin midsommardag <3

 

 

 

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “Att ha firat midsommar!

 1. Ser ut precis som ett midsommarfirande ska göra, så somrigt. Och man kan höra spelmännen genom bilderna, helt underbart. Bilden där Noah står med händerna i fickorna är ju bara för go, så uppslukad han är av något han ser.
  Sen att du har glömt ta bort påsen med extraknappen på din egen kavaj gör inget, det ger en extra touch till bilden tycker jag, blink blink. Ha en härlig midsommardag.

  1. Haha ja jag brukar inte ta bort den för då slarvar jag garanterat bort knapparna, men den drogs så långt ner av att bära Noah att den rök en timme efter ändå 😂

 2. Mina föräldrar spelar folkmusik och just där ni var har jag varit många gånger på nån blomsterfestival (?). Alltså det där ljudet av fioler som kommer på håll…då i barndomen var det helt normalt men nu, bölar varje gång av nostalgichocken…
  Ett tips är att i augusti är det spelmansstämma i Skatelöv, med start i kyrkan och sen marsch till hembygdsparken i Grimslöv. Vet inte om de har kyrkrodd först, när spelmännen kommer spelandes i båtar över sjön.

 3. Oj vilken fin midsommar, ser otroligt vackert och mysigt ut. 🙂
  Här i Spanien blev de inget midsommarfirande för mig då jag jobbade :-/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *