Att ha lyxen med en ätbar odling.

 

Det är SÅ LYXIGT att ha odlingslådor, och att kunna gå ut och plocka det viktigaste till det man ska laga. Nåja, lime och ingefära har jag inte odlat (tyvärr) men vi är väldigt rika på basilika, koriander, gurka, morötter, timjan, rosmarin och mynta till exempel. Kryddor som nog används varje dag, någon av dom iallafall.

Har man bara morötter, koriander, ingefära och vitlök så har man basen till väldigt mycket gott. Som Simba-soppan till exempel, som jag skrivit om innan. Har du testat ännu? Om inte, gör det! Receptet finns HÄR.

 

 

 

Jag bakar bröd nästan varje dag, till kvällsmaten. Särskilt om det serveras soppa eller gryta – pojkarna älskar att doppa bröd i sås. Och vem gör inte det? Nybakat bröd med en soppa är ju livet. Focaccia är världens enklaste och går att variera i en oändlighet. Jag brukar utgå från det HÄR receptet men skippa dill och ost. Oftast har jag i soltorkade tomater, basilika och rosmarin – och så generöst med flingsalt på. Mmmm. Brytbröd är en annan favorit; gärna med majs och morot. Det är så gott med något fluffigt och salt på kvällen när man badat hela dan.

 

 

Och till efterrätten (kladdkaka med chokladbitar, typ Mars eller Japp, i) kan man plocka jordgubbar precis utanför dörren. De kommer i en aldrig sinande ström och förser barnhänder med solvarm sötma varje dag.

Ja, det var en uns mat-gottande det, men idag ska vi inte laga egen mat – för idag ska vi till Skånes Djurpark och övernatta där. Hur coolt? Jag fick en pressinbjudan, så idag åker vi allihop och sover i tält och klappar djur och leker. Mitt inlägg kommer kanske lite senare imorgon av den anledningen; vi har inget nät där så inlägg får vänta tills jag är hemma igen.

Ha en underbar lördag så länge! Njut av helgen.

 

Rekommenderade inlägg

7 thoughts on “Att ha lyxen med en ätbar odling.

 1. Låter helt underbart att ha så mycket att plocka inpå knuten, vi får nöja oss med blåbär o hallon i skogen i år, inte fy skam det heller. Men nästa år hoppas jag vi ska få till lite pallkrage odlingar. Fina bilder som alltid!

  Kramar

 2. Åhh…… underbara inlägg! Man kan verkligen känna och se allt framför sig!
  Önskar Er en härlig övernattning 😀

 3. Gaah, nu blev jag sjukt sugen på focaccia! Måste baka, typ idag!
  En fråga (och du får väl rätt många så jag förstår om du inte hinner svara, men jag slänger ut den i alla fall)!
  Imorgon åker jag och min femåring till Malmö, bara vi två. Vi ska bo på hotell och göra roligheter och mysigheter tillsammans har vi tänkt. Lunchen kommer att avnjutas på Max (enklast så), men har du något tips på var man äta middag? Vi bor centralt, vill inte gå för långt. Han är kräsen, innan älskade han bolognese och pizza men det har han tydligen slutat med. Nu vill han ha nuggets eller pannkakor 😞 Jag är gravidillamående och äter för närvarande helst krispig mat med mycket salt. Eh, inser att det kan bli svårt att matcha våra preferenser, men kanske att det går..?
  Tack för din härliga blogg!

  1. Oj ha ha den är inte lätt. Låter som någon form av snabbmatskedja kanske? Nuggets serveras oftast där tror jag. Har lite dålig koll … kanske Kentucky Fried Chicken?

   1. Tack 😊 Tror KFC är lite för flottigt för mig, tänkte mer en ”riktig” restaurang, om det finns någon med en någorlunda barnmeny (kanske kan tvinga i honom nåt annat än nuggets. Hamburgare funkar också 🙂 )

    1. Jag är sjperdålig på hamburger-restauranger tyvärr 🙁 Fisk, skaldjur, tapas, libanesiskt, indiskt – det vet jag bra ställen i Malmö men just bra barnmenyer har jag som sagt dålig koll på. Pinchos kanske? Där väljer ni ju bara vad ni vill äta. Maten är kanske inte toppklass men barnen brukar tycka det är ett jättekul ställe. Och TGIF är barnvänligt med bra comfortfood för vuxna.

     1. Tapas hade ju varit fint, men kanske slöseri med pengar på den lille kräsne (hoppas det där vänder snart). Vi testar nog TGIF 🙂
      Tusen tack för att du tig dig tid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *