Att ha campat på djurparken!

 

Inlägget är gjort genom en pressresa på och av Skånes Djurpark, utan krav på motprestation.

 

 

Inatt sov vi på Skånes Djurpark!

Typ världens häftigaste grej; de har byggt upp en liten tältby (Camp Oak) i skogen vid björnberget; där man alltså kan övernatta och få en upplevelse utöver både öppettider och det vanliga. Vi kom dit på dagen; peppade och fullastade och redo för campingliv. Jag var nog varmast klädd på hela djurparken, höll på att svettas ihjäl, men tänkte att det skulle ju bli kyligare på kvällen så jag härdade ut (skjorta gammal Ralph Lauren, jeans zara HÄR och solglasögonen har jag fått massor av frågor om, de kostar 113 kr och finns på Asos HÄR <– reklamlänk).

Vi startade alltså med det “vanliga” på djurparken.

 

 

Klappade getter, matade kaniner med sallad (dör så söta kaninungar; jag tittade vädjande på mannen som bara himlade med ögonen och skakade på huvudet samtidigt) och pratade med hönsen.

 

 

Testade vattenlandet för första gången!

Mycket uppskattat; och så himla bra för barnen. Bassängen är så liten och området så väl inhägnat att det är typ omöjligt för ett barn att komma bort, och så sitter det en badvakt och övervakar. Jag vet inte, det kanske bara är jag, men jag är så nojig med just vattenland annars även om Leo simmar bra. Tycker det är så läskigt när det är för stort och med mängder av barn och nån lätt kan försvinna.

 

 

Vi körde grävmaskin och drack slush…

 

 

… och hälsade på Fåret Shaun och åkte traktorbanan typ hundra gånger.

 

 

Sen var det dags att checka in!

 

 

Hela tältbyn är liksom byggd på en träterass som binder ihop allting. Det finns tält döpta efter djurbon (fågelboet, fladdermusgrottan och så vidare) och i mitten finns ett stort gemensamt tält för middagar och sådär.

 

 

Sovsäckarna skulle provas direkt!

Ni förstår ju hur spännande.

 

 

Varje familj fick varsin kasse full med ingredienser och verktyg för att kunna laga kvällsmat tillsammans över öppen eld. Det blev vansinnigt goda hamburgare, grönsaksstavar, dipp, dressing och så vidare.

 

 

Mysigheten var på topp – det är ju något speciellt med att få laga sin egen mat och sen sitta och umgås med sig själva och de andra gästerna i kvällssolen.

Ja, och sen väntade det en skymningsexpedition! Det är en av sakerna man får vara med om som Camp Oak-deltagare; man får gå runt på kvällen när parken stängt tillsammans med en “äventyrare” och lära sig mer om djuren, mata och trollbindas. Men mer om det i ett annat inlägg, annars blir det på tok för långt. Nu har vi kommit hem lite tidigare än beräknat; stackars Noah fick feber inatt (det var lite väntat; Leo har varit superförkyld så vi anade att Noah skulle smittas tillslut) så nu ligger han här bredvid och snarkar mjukt och tar igen sig.

Så vi ses lite senare igen; jag ska servera isglass och badda feberpanna och annat man gör när en liten är krasslig.

Ha en fin söndag så länge <3

Rekommenderade inlägg

One thought on “Att ha campat på djurparken!

  1. Ser ut som ett vinnande koncept! Håller med dig helt om det där med badland,här är en som är hypernervös hela tiden. Hoppas att Noah snart mår bättre❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *