Att ha mormor runt kröken.

 

Först och främst; T A C K för alla receptförslag igår! Nu vet jag verkligen vad jag kan göra med all squash i baljan och ska börja redan ikväll. Ni är bäst! Så himla mycket gott ni hade på lager.

Kvällarna här är för övrigt helt magiska. Vi har ju mamma och Göran runt hörnet på somrarna och då passar vi verkligen på att träffas; pojkarna njuter av sin mormorGöran-tid (Noah benämner var och en av dom som ett koncept ”MormorGöran”, oavsett vem av dom han talar med) och jag själv njuter av att få se banden mellan mina barn och min mamma. Det är ju inte alltid okomplicerat mellan barn och föräldrar men jag har alltid önskat hett att mina barn ska ha samma okomplicerade förhållande till sina mor- och farföräldrar som jag hade till mina, och så verkar det bli. Jag hade ju min mormor som var klippan i mitt liv, min högst älskade, och min farfar som skrev mig roliga småberättelser på sin skrivmaskin och varje Västkustsommar blåste upp badkrokodiler åt mig och satte mig bak på cykeln för att plocka jordgubbar. Och farmor såklart, med sina pannkakor i det lilla sommarstugeköket. Men mormor och farfar var jag närmast, min morfar minns jag knappt mer än att det serverades rösti i hans hus och att det enda som fanns att leka med var en rubiks kub vilket var måttligt spännande för en liten.

 

 

Men mina pojkar älskar sin MormorGöran och vill dit varje dag. Ibland blir det två gånger; en gång på förmiddagen för att bada på deras närmaste strand och en gång på kvällen för att göra om det igen. Kvällsbaden är bäst; jag kan inte få nog av de där sommarkvällarna när sjön är helt stilla och ljuset alldeles gyllene och Leo badar i timmar medan jag och Noah står på bryggan och metar upp mört eller brax som han förtjust får hålla i innan de släpps tillbaka. Och så sover man ju så mycket bättre på natten när man svalkat av sig precis innan – vi sover ju på ”vinden” här i Drömmen och den blir v a r m kan jag lova, men någon fläkt går det inte att få tag på så ett kvällsbad blir botemedlet mot svettiga insomningar.

Igår kom första regnet på en evighet så vi passade på att gå på bio, och idag ska regnet fortsätta (yay för blommor och bönder och skogsbränder) så jag ska passa på att ta Växjö för sånt man inte orkar när hettan är som värst.

Men l i v e t just nu, alltså?! Underbart.

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha mormor runt kröken.

  1. Tänk att bli glad över regn mitt i juli! Men jag gläds med dig, med er och all mark där ni är. För oj så torrt det är. Insåg på en runda i skogen tidigare idag att jag knappt ser några fåglar – de stackarna måste jag nog ställa ut ett vattenfat åt.

  2. De är ju guld värt att ha dom runt kröken! Mina svärföräldrar bor 500 från våran gård så det kommer bli grymt i framtiden när vi själva ynglar av oss 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *