Att ha sjukstuga x 2.

 

 

Godmorgon!

Nätet var så dåligt igår att jag inte kunde få upp ett inlägg, så jag passade på att ha en sjukdag och kurera min dunderförkylning samtidigt. Det är den enda nackdelen med Drömmen; nätet är under all kritik och det t r o t s att vi har köpt en egen liten antenn och monterat på huset för att förstärka signalen. Finns ju inget fiber eller adsl eller så här tyvärr. Vi skulle få fiber här ute vilket vore en välgöring för alla bofasta som då kanske hade kunnat få några hemvändare, men av någon byråkratisk anledning blev det inte så. Vi var väl för få boende eller nåt. Inte så mycket värnande om glesbygden där kanske, men det finns inget att göra.

Iallafall.

Igår var jag hos vet med Haggis för att kolla igenom och utesluta alla typer av saker som kan vara fel. Provsvaren kom senare på kvällen och det visade sig att det enda de kunde hitta var något förhöjda njurvärden och något för låga värden på nån typ av mineral, vilket pekar på att hon är lätt uttorkad. Hon ska snart löpa och det är förmodligen anledningen till att hon både äter och dricker tokdåligt, så att få i henne vätska är ett hästjobb. INGEN av de klassiska metoderna funkar (blöta fodret funkar inte för hon vill knappt ha mat oavsett vad jag blandar i det, koka kyckling och servera vattnet funkar inte för hon vill inte dricka och så vidare) så jag fick köpa hem vätskeersättning och sitta och spruta in 1,5 liter om dagen i henne via munnen med en liten pimpett a 20 ml om gången. Ni förstår ju. Det tycker hon såklart är jättemysigt; få ligga i soffan och få vätskan rakt in i munnen i små droppar, men erbjuder jag exakt samma vätska till ers höghet i nån form av skål är det tack och hej. Så det blir pimpett-matning här med andra ord, varvat med en blandning av uppblött torrfoder smaksatt med smaskigt mjukfoder (som hon knappt rör, men ändå). Om några veckor tas provet om så ser vi om värdet är på väg åt rätt håll.

Värmen slår ju HÅRT mot djur också – lätt att ta för givet att de dricker när de är törstiga, men det funkar ju tyvärr inte riktigt så. Prosten och Spöket klarar värmen hur bra som helst, men Tant som är gammal och Haggis som är stor/mängder av päls/på väg att löpa och koko behöver lite extra omsorg. Tant får tillskott av kycklingvatten så jag vet att hon dricker extra, och Haggis får alltså vätskan genom munnen med spruta. Och sådär håller man på – bar de mår bra och får vad de behöver kan man ju göra i princip vad som helst känns det som.

Men det var lite status på familjen, det. Nu ska jag ta ett krafttag med att bli av med förkylningen, ringa Postnord som skulle leverera två stolar jag ska göra produktfoton av igår mellan 13-15 men som helt enkelt inte dök upp (?!) och fantisera om snabb internetuppkoppling i Drömmen.

Hörs snart igen <3

 

2 kommentarer till “Att ha sjukstuga x 2.

  1. Ååå, jag känner igen mig! Bor i en by i Norrbottens inland med ca 100 boende, 5 km från centralorten. Telia klippte kopparledningen i fjol och sedan dess har vi i princip obefintligt internet. Det pratas om fiber, men dessvärre har de flesta äldre valt att inte teckna sig för det, vilket medför att det inte kommer att grävas ner. Det är bara att glömma att följa några Netflix serier eller slösurfa eftersom mobila bredbandet inte räcker till. Infrastruktur är inte något som är en självklarhet i Sverige 2018, tyvärr…

    1. Jamen exakt! Streaming blir det noll av här också, enda gången jag har nät vissa dagar är tidig morgon eller sen kväll. Med en rimlig uppkoppling skulle yngre kunna flytta in och jobba, men nej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg