Att ha haft räddningsaktion i trädgården.

 

Har ni sett så söt?

Den här lille gynnaren räddade vi från Prosten ute i trädgården igår. Jag trodde först det var en mullvadsbaby med tanke på den långa näsan och de pyttesmå ögonen, men flera på Instagram hjälpte till med att det nog var en näbbmus som låg där i min handflata. Jag har väldigt dålig koll på skogens gnagare känner jag, men nu har jag alltså lärt mig något nytt och den här är i frihet nånstans på andra sidan staketet och får förhoppningsvis leva ett tag till om nu inget annat rovdjur lyckas skopa upp den.

Och så har jag blivit TOKFÖRKYLD. Typiskt. Det var väl lite väntat; först Leo, sen mannen, sen Noah och nu slutligen jag. Jag sitter med dunkande huvud och rinnande näsa och förfasar mig över att det ska bli hysteriskt varmt de närmaste dagarna – när man är förkyld är strålande sol det sista man vill ha. Och så ska jag med Haggis till veterinären imorgon. Jag vet inte riktigt varför om jag ska vara ärlig, för jag har inget konkret att gå på, men jag har en känsla av att det ÄR något som inte stämmer och den känslan brukar vara rätt. Hon är slöare än vanligt tycker jag, och aptiten är sämre till exempel. Dock kommer det ett MEN efter allt det där för hon är slöare än vanligt, men om jag går ut och kastar en boll åt henne springer hon så gruset skvätter och hon har mindre aptit men om jag drar fram en köttbulle eller en pannkaka kan hon fånga den i luften och ivrigt vilja ha mer. Det är skitsvårt när man inte har något konkret att gå på som hälta eller dålig mage eller vad som helst, men jag får henne hellre kollad en gång för mycket än en gång för lite för att kunna släppa den där gnagande känslan av att nåt är fel. Kanske är det bara värmen eller ett väntande löp eller vad som helst, men jag vill iallafall utesluta allt annat.

Så idag hittar ni mig förmodligen en trappa upp, snörvlande och muttrande bland snorpapper och nässpray och alvedon, smått surande över att inte kunna vara med och plaska i sjön.

Typiskt, typiskt.

 

7 kommentarer till “Att ha haft räddningsaktion i trädgården.

 1. Hej.
  Himla tråkigt med förkylning i sommarvärmen. Hoppas Du kryar på Dig snart.
  Även tråkigt när någon av de fyrbenta inte mår tipp-topp.
  Nu i värmen, lägger jag våra flickors torrfoder i burkar med vatten och ställer dem i kylskåpet över natten. På så vis får de i sig mycket vätska. De får även dela på en banan om dagen för att få i sig vitaminer och mineraler. Ibland får de även halvtinat kött att gnaga på och det uppskattas i värmen. De gör inte många knop förutom när de är i badet.
  Förstår dock Din oro…och det är aldrig fel att kolla upp när magkänslan signalerar.

  Lycka till

 2. Hej Emma♥ Värmen tar kål på en, vill så gärna njuta … men går knappt. Krya på dig, förkylning är skit i vanlig sommar, ännu värre nu. Till saken, såg att voffsen din var krasslig, likt min. Hon är mitt speciella skötebarn just nu. Ser att du gav din kyckling vatten, gör du detta själv eller köper?? Jag ger min spökvatten (vattenskål med typ, 5msk mjölk) går också bra här. Men kyckling vatten, det låter det 😁😁 Många kramar Kalmar

  1. Ja, koka kycklingfilé (fryst går bra) och låt vattnet svalna – sen är det bara att servera det 🙂

 3. Vilken söt näbbmus. Hittade en hemma här i Norrland men den dog av hjärtklappning i min hand. De är tydligen väldigt känsliga. Läser denna blogg mycket för att du är en otrolig djurvän och inspirerar mig i mycket. Själ, lugn och natur. Hejja dig! Kramar från Norrland, Ume.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg