Att göra godaste helgbullarna.

 

Scones är ju vansinnigt gott en morgon (eller lunch för den delen) men har ni bakat engelska scones?

Lite sötare i smaken tycker jag, och aningen fluffigare. Perfekt med smör och marmelad, nästan som en efterrätt. Recept kommer här!

ENGELSKA SCONES
(ca 8 st)

4 dl mjöl
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
50 gram rumsvarmt smör
1 dl mjölk
1 dl grädde

GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ihop alla torra ingredienser, skär ner smöret i småbitar och finfördela det i mjölblandningen med händerna. I med mjölk och grädde och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut till en tjock platta (typ 2 cm tjock) och stansa ut cirklar med exempelvis ett vattenglas. In i mitten av ugnen ca 8-10 minuter, tills de fått fin färg.

Färdigt!

Om man vill kan man pudra dom med lite florsocker innan servering också, för lite extra efterrättskänsla. Så himla gott och framförallt snabbt eftersom man slipper jäsning.

Ha världens finaste lördag vänner <3

3 kommentarer till “Att göra godaste helgbullarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg