Att ha varit på high chaparral igen!

 

I fredags var vi på High Chaparral igen!

Något som blivit en tradition precis som Huseby; en sån sak som vi gör varje år och ser fram emot. Det är ju hur kul som helst för barnen där och jag som inte riktigt är gjord för stora folksamlingar och höga ljud har börjat vänja mig tror jag – eller så prickade vi bara in en dag med mindre folk än vanligt.

Det är stort och man kan lätt fylla en hel dag med upplevelser och shower, men eftersom Noah är lite för liten för att orka sitta och titta på en show när det finns så mycket annat spännande att göra så struntade vi i just showerna och siktade in oss på det som vi brukar sikta in oss på:

 

 

Vi vaskade guld!

D e t är spännande må ni tro. Långa rader av vaskrännor väntar och så får man ge sig i kast med att försöka hitta guldklimparna. Pojkarna var cowboys som sig bör.

 

 

När man vaskat färdigt lämnar man in sitt guld och får det nersmält till en tung guldpeng. En extra eloge till personalen för övrigt; otroligt duktiga på att ta barnen och leva sig in i sina karaktärer (som vuxen är det också förvånansvärt spännande att försöka hitta guldet; överallt står koncentrerade föräldrar och ”hjälper” sina barn – jag kan lätt se detta som en konferensaktivitet på ett företag haha).

Alla som jobbar är klädda i tidsenliga kläder, det är halva nöjet med att vara där.

 

 

Sen skulle vi åka tåget!

 

 

Där blir man rånad varje gång – så spännande att det inte är klokt.

Leo gapskrattade när skådespelarna skojade med honom och Noah hade stoooora ögon och tyckte att det hela var helt fantastiskt nervkittlande (fast inte så man blir rädd, bara spännande).

 

 

Vi hälsade på hästarna!

Om jag inte har fel för mig blir alla hästar foderhästar under vintern? Både jag och mamma är sugna varje år ska ni veta.

 

 

Leo hjälpte sin lillebror att få på västen varje gång den blåste av – det var ju typ halv storm i fredags men det gick bra ändå. Hellre halv storm i Western än 30 grader och strålande sol.

 

 

Sen åt vi nachos, strosade runt, åt churros, strosade runt, åt glass, lekte på lekplatserna, åt varma chips, strosade runt, lekte. Ja, ni fattar. Man äter och leker.

 

 

Och hade ponnyridning såklart! Det ville Noah I N T E missa.

Vi åkte dock inte diligensen för den hade lunchstängt och öppnade inte förrän vi skulle tillbaka igen.

 

 

Sammantaget en riktigt rolig dag i vanlig ordning; pojkarna blir aldrig besvikna på High Chaparral och som förälder är man ju glad bara barnen är glada.

Och eftersom det är tradition ses vi nästa år igen! Bästa grejen med traditioner.

 

 

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “Att ha varit på high chaparral igen!

  1. Gillar det stället sååå mycket! Dock har jag inte varit där på 20 år tror jag, men minnen kom fram där ifrån nu när jag läste ditt inlägg. 🙂

  2. Jag var där med min son för två år sedan. Har varit där som barn med det är inget jag kommer ihåg. Men vi hade så roligt! Det var verkligen en häftig upplevelse. Och precis som du skriver så är tidsenliga kläder och deras skådespel fantastiskt! Ni glömmer väl inte att råna affärerna när ni är där? Då får man guldpengar (choklad)

  3. Om det inte är ändrat de sista åren, så är hästarna utlånade till high Chaparral från ridskolan i värnamo över sommaren 🙂

  4. Kan rekommendera att hyra häst över sommaren, ni som bor på landet under sommaren måste ha massvis med lösdrift att få tag i. Vi gjorde detta i tre år innan vi skaffade egen gård och egna hästar. 🙂

  5. Om pojkarna gillar just guldvaskning skulle jag rekommendera ett besök på Ädelfors Guldvaskning utanför Vetlanda. Vi åkte dit i år (för att min 9-åring hade Youtubat och minsann bestämt att han skulle dit…! 🙂 ) och hade en sån fantastisk dag! Vi slog till och bokade in en barnvaskning till våra barn på 9 och 5½ år och det var perfekt! Inte bara hade barnen en engagerad instruktör med sig hela dagen, de fick även testa metalldetektor, vaska i riktiga Emån, gå på skattjakt efter halvädelstenar och så ingick lunch och glass. Trevliga människor på ett intressant och spännande ställe! För vår del blev det verkligen en av sommarens höjdpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *