Att ha lite vab idag.

 

Och så blev det FREDAG!

Och vi ska ä n t l i g e n till Småland igen – som jag längtat! Jag och mamma har redan sms-peppat över att leta svamp, fiska och elda i kaminen. Typ bästa stället för höstmys, och det ÄR ju faktiskt som höst nu med blött i luften och kallare vindar. Stackars Leo vaknade tokförkyld idag så han fick stanna hemma från skolan och ligger just nu i soffan och läser Smarta Små (boktips! finns i olika serier) och snörvlar och tar det lugnt. Ingen feber, men har man ont i halsen och är förkyld kan man gott få ta det lite lugnt tycker jag.

 

 

Så jag har lite sällskap på jobbet idag kan man säga, men vi tänkte försöka stämpla ut lite tidigare för att packa bilen och sätta kurs mot Drömmen. Har ni sett någon svamp ni som varit ute? Efter den rekordtorra sommaren har jag inte mycket förhoppning, men att springa på lite kantareller skulle verkligen inte göra ont. Annars fantiserar jag mest om att göra mustiga grytor, baka något bröd, försöka dra upp en gädda och lyssna på hur kaminen sprakar i vardagsrummet. Det är livet för mig.

Så nu gör vi klart det som måste göras och tar sen helg i skogen minsann.

Längtat ihjäl mig tror jag.

 

1 kommentar till “Att ha lite vab idag.

  1. Här uppe i gränsen mellan Västmanland och Dalarna kryllar det av Karl-Johan svampar men jag hoppas på att trattisarna ska komma nu för vi har fått lite regn i veckan.
    Lycka till med er jakt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg