Att ha haft en fantastisk läs-sommar.

 

 

Godmorgon från skogen!

Jag sov sååå gott inatt; ni vet när man drömmer sådär härligt och varje gång man vaknar till lite vill man fortsätta drömma bara för att det är så bra – och så LYCKAS MAN (!) fortsätta drömmen. Bästa, bästa när det händer! På tal om drömmar förresten; jag har en grej med just det som jag funderar på … Har ni nåt ställe ni drömmer om som ni aldrig någonsin sett i verkligheten? Jag har ett sånt ställe, ett köpcenter, som jag mig veterligen aldrig varit i. Och det är väl inte så märkligt i sig, men det som är märkligt är att, när jag återvänder till köpcentret i min dröm med säkert ett års mellanrum, så hittar jag och känner igen mig. Mitt drömjag har först skapat den här stora platsen med affärer och rulltrappor och gud vet allt, och sen hittar jag bannemig nästa gång jag återvänder även om det är år emellan och tänker just det, här ska jag höger och sådär. Precis som i verkliga livet.

Men, det var ju inte drömmar jag skulle yra om idag! Titta bara på högen av pockets som jag lyckades plöja igenom i sommar?! Detta var obesegrat den bästa läs-sommaren sen jag fick barn; jag har lyckats plöja igenom en hel famn full av böcker och det har varit en n j u t n i n g. Annars blir det mest ljudbok, men i somras fick jag äkta varan och det med besked.

 

 

 

Nyvaken Tant bakom bokhögen.

Jo, jag läste nästa alla Jo Nesboe (älskar dessa) som jag inte hade läst eller lyssnat på sen innan, jag läste En bror att dö för (som är en fortsättning på Björnbröder ni som läst den), en bok av Jonathan Tropper som jag också älskar som författare och så en Roslund/Hellström på toppen.

Måste ändå anses som maxad läsning tycker jag.

 

 

Och!!!! Inte att förglömma!

Hur många av er minns inte den här?! La upp den på stories och fick mängder av DM med små historier om den boken. Böckerna om Morfar Prosten var några av de absolut roligaste böcker jag visste som barn, och när jag hittade den här samlingen på akademibokhandeln slet jag åt mig den direkt för att läsa för Leo. Och den var faktiskt precis lika rolig som vuxen, jag försöker kväva fnisset när jag läser. Språket är kanske lite mer högtravande än jag mindes det men den är ju så dråplig och prosten en så vansinnigt rolig karaktär att man inget annat kan än att älska den.

Så jo; en lyckad boksommar har det varit. Den bästa på länge, länge.

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att ha haft en fantastisk läs-sommar.

  1. Måste tipsa om att Morfar Prostenböckerna finns på Spotify, inlästa av Margaretha Krook. Hon läser så himla bra och perfekt till bilresan! Roar hela familjen 😀

  2. Och jag äger en sommarstuga som det spökar i och därför vill jag inte vara där. Men med något års mellanrum återvänder jag och det ser alltid likadant ut. Och jag får alltid samma obehaglig kalla kårar när jag befinner mig där 🙈. Undra var dessa drömmar betyder.

  3. Jag har läst nån av Nesbo men tycker de är sådär, kanske ska ge dem en andra chans. Däremot tycker jag Jussi Adler-Olsen är sååå bra. Har du läst dem? Serie Q.
    Visst är det fantastiskt att hinna läsa mycket på sommaren. Jag kör en lite utmaning med mig själv i år som går ut på att jag ska läsa 52 böcker under 2018. Hann med 14 st under sommaren. 😀

  4. Har läst alla Roslund-Hellström jättebra ! Min bästa bok hittills i år är Ett litet liv av Hanna Yanagihara🙏🏻🙏🏻Den fanns med i mina tankar långt efter den var slut!

  5. Tre sekunder kan vara en av de bästa böcker jag någonsin läst, Tre minuter var också väldigt bra och snart ska jag ge mig i kast med Tre timmar. Sommar är verkligen = läsning för mig, ju bättre väder desto mer läser jag. 🙂

  6. Älskar älskar morfar prosten och särskilt genom Margareta Krooks fantastiska röst. Citaten haglar här hemma!

  7. Måste bara få rekommendera några barnböcker som mina barn älskat. Fröken Smith, den elakaste häxan i världen av Beverley Nichols. God natt mister Tom av Michelle Magorian samt Oskar i paradiset av Margareta Lindberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *