I annonssamarbete med MERCEDESBENZSVERIGE

Att ha gjort meConvention!

 

Alltså vilket äventyr jag fått vara med om idag!

Jag var alltså inbjuden av MercedesBenzSverige för att få vara med på deras meConvention som för första gången hålls i Stockholm i dagarna. MeConvention är ett par dagar fulla med talare, workshops och annat som är till för att samla kreativitet och nyfikenhet på framtiden under ett och samma tak kan man säga, där Mercedes-Benz står som värd men innehållet inte alls handlar om bilar. Som dagar fulla med aningen längre TED Talks, där man själv väljer vad man vill lyssna på eller göra.

Schemat idag var späckat men jag hade redan på förhand listat det jag ville göra i appen så jag var all set för att fyllas med inspiration.

 

 

Här, på Nacka Strandmässan, höll vi till!

Här har jag haft mycket kul en gång i tiden må ni tro; psykiatrimässan hölls här när jag arbetade med journalhanteringssystem för sjukvården och den mässan var bannemig den roligaste mässan man såg fram emot varje år. Folk var inte riktigt kloka på det bästa sätt möjliga, och kvällarna var långa och fulla av middagar, skratt och knasigheter. Oj oj oj vad man roade sig.

Men iallafall!

 

 

Inuti var mässan uppdelad i olika rum som hade olika talare parallellt och på olika ämnen.

Den stora salen hade samtal, ofta med två stycken profiler och en moderator, och så fanns det mindre salar som hade enskilda talar och även ett ställe där man hade mentor-sessioner. Där fanns det ett gäng riktigt häftiga personer som vardera tog emot 15 minuter med dig om du ville, och så fick du en femtonminuters coachning med den du valt. Ångrar lite att jag inte anmälde mig till det, men det stod lite stilla i huvudet när jag såg alla coola personer som var ”mentorer” och kunde inte komma på vad jag skulle vilja ha coachning inom så jag fegade ur.

 

 

Den här skulle jag dock INTE missa, det visste jag.

Vem vill inte höra Björn Ulvaeus och Frank Briegmann prata liksom?

 

 

Men jag startade med en timme med de här två som pratade om intuition i framtiden kommer få större vikt vid beslutsfattande och hur man som företag kan jobba för att få sina medarbetare att våga kliva utanför boxen för att utvecklas. Per sa en så himla bra sak; att vi människor vaknar varje dag med ambitionen att leva samma liv som vi gjorde igår och hur det per automatik låser oss om vi inte är försiktiga. Varje dag borde vi istället sträva efter att göra någonting annorlunda så vi inte lever exakt samma liv dag efter dag utan istället behåller vår nyfikenhet och främst vår förmåga att anpassa oss.

Just nu, när teknologin blir mer avancerad och tar över mer och mer, kommer de som är just anpassningsbara vara de som klarar sig allra bäst.

Sjukt inspirerande timme måste jag säga, jag kom på mig själv att tänka på mitt eget beteende flera gånger på resan hem.

 

 

Sen satt jag i nästan två timmar i ”biosalongen” där det var start up-föreläsare från olika städer/länder som pratade 15 minuter var om varför just deras stad var kanon att etablera sig i som företag. Inte för att jag planerar att skapa en business i Sao Paulo eller Antwerpen, men det var ändå så himla spännande att lära sig mer om de olika ländernas approach på företagande från andra länder och främst start up:s, men även att få veta mer om deras utveckling i ekonomin och annat.

Och så lärde jag mig att i Sofia har man en inkomstskatt på 10%. Häpp.

 

 

Och så var det slutligen dags för Björn att äntra scenen!

Herregud vilken sympatisk människa?! Första gången jag hör honom live, och han var så himla rolig och vettig att man bara ville stoppa honom i fickan och ta med hem. Han och Frank (från Universal) pratade om utvecklingen inom musikindustrin; hur vi gått från vinyl till kassett till cd till mp3 och nu streamingtjänsterna; hur det har påverkat de enskilda artisterna och hela industrin, samt hur framtiden ser ut för både oss som musikkonsumenter, de som är artister och för skivbolagen. Mycket intressant prat om copyright till exempel, och varför det finns en poäng att upphovsrätten finns kvar 70 år efter en artists död. Och så vidare. Alla satt helt trollbundna och applåderade vilt när det var över (det bästa med varje sån här session var att man i publiken kunde ställa frågor via en app och så valdes det ut en handfull den sista kvarten och ställdes till talarna – blev hur bra som helst).

Och sen var jag tvungen att springa till taxin tyvärr – lite sur över att jag missade att höra Tom London prata om ”etisk hackning” vilket jag tycker är ett så sjukt intressant ämne och gärna hade fördjupat mig i, men det fanns inget att göra.

Men ja; så HIMLA härlig dag! Jag känner mig alldeles snurrig av inspiration och det känns som om jag varit på världens bästa kick off; man tankar liksom kreativitet och mod av alla dessa modiga, häftiga människor som lyckats så bra och den där nyfikenheten på vad som kommer ligger som en smäck i magen när man går därifrån. OM du har möjlighet att gå på detta nästa år – gör’t! Har du ett eget företag så är det absolut en investering i dig själv; har du anställda är det världens boost och är du själv anställd så kan du skriva ut programmet och hinta för din chef att det här minsann är något ni borde göra. Alla borde få en sånhär inspirationsexplosion nån gång för att liksom katapultas framåt ur sin vardags-vagga.

Så tack MercedesBenz för inbjudan! Jag är mer än lycklig för att ha fått vara med.

 

I reklamsamarbete med MERCEDESBENZSVERIGE

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg