Att ha ett litet franskt B&B till Leo.

 

 Minns ni hur Leos sovhörna såg ut förr? Så som på bilden ovan.

Och som ni vet så har det ju målats och fixats, men ni har inte fått se resultatet ännu – men idag får jag äntligen visa! Det är nämligen så att Hanna Wendelbo (som jag älskar, så himla trevlig kvinna) har gjort en ny kollektion tapeter för Midbec, så när de hörde av sig för att se om jag ville jobba tillsammans med dom i ett samarbete med den här nya kollektionen var det inte så svårt att säga ja.  Det var p e r f e k t nu inför att Leo ville ha ett ”coolare” rum och tapeten jag valde visade sig passa alldeles fantastiskt fint i hans lilla sovutrymme.

Ska vi kika?

 

 

Såhär ser det ut nu!

Exakt samma utrymme men samtidigt ett helt annat rum.

Min hantverkare byggde mig en bröstpanel efter mina knapphändiga illustrationer (gud att han ens förstår dom), väggar och element målades in och sen sattes tapeten som blev liksom juvelen i hela rummet. Det blev så himla ombonat och varmt på nåt vis? Nästan så jag ångrade att jag inte lät det fortsätta ut i resten av rummet. Tapeten som finns i lite olika färgställningar kommer ut i mitten av oktober ungefär och heter Apelviken – och den är fantastiskt mjuk för ögat och perfekt för att skapa den där ombonade, varma känslan.

 

 

Mattan är samma gamla som innan, men sängen hittade jag på Blocket och högg direkt. Den kommer leva länge med honom; passar precis lika bra till tonårs-Leo. Sänghimlen gjorde jag genom att sy ihop två stycken H&M-gardiner för hand (inte så noga) och fästa med rundstavar och krokar i taket. Lamporna på väggen i form av skor köpte jag för två-tre år sen ute på ett b&b men de har inte hittat sin självklara plats förrän nu – här sitter de dock perfekt.

Och tapeten!

Så kär i den att det inte är klokt. Och Leo också. Han sa att det var som ett slott.

 

 

Så mycket gör en tapet för en helhet, alltså. Bara man hittar rätt.

Tycker att den här tapeten ihop med järnsängen och det andra blir så väldigt ”franskt pyttelitet Bed & Breakfast” på nåt vis. Som att kliva in i en fransk värld nånstans ute på en landsbygd med sin gammeldags koffert och behöva ta sig upp för en lång vindlande trappa för att hitta sitt rum – och landa här. Med bröstpanel och Hanna Wendelbo’s Midbec-tapet och en järnsäng som knirrar när man sätter sig.

Tapeten ja – kollektionen heter Apelviken som sagt och släpps av Midbec i mitten av oktober (alltså snart). Just den här jag valde heter Filippa 33010. Mer om vilka olika tapeter som finns med mera kan man hitta HÄR.

Filippa. Är hon inte ljuvlig, så säg?

 

I reklamsamarbete med MIDBEC

 

33 kommentarer till “Att ha ett litet franskt B&B till Leo.

  1. Nej det var ju den jag blandade ihop själv, så den finns tyvärr inte som NCS 🙂 Finns på Colorama Ystad och heter ”Oväder” om du bor i närheten; annars kan du be en lokal Coloramabutik höra av sig till dom för att få receptet.

 1. Så fascinerad över att du har en son som gillar tapeten, stilen, färgerna 🙂
  Är bilderna väldigt dämpade i färgerna eller är det så pass dovt även i verkligeheten?

  1. Oj är du? Han älskar att ha sänghimmel och stor säng. Självklart skulle han nog helst ha en Minecraft-tapet om han fick välja, men han är ju bara sju så välja har han gott om tid till sen 😉 Slänga upp en Minecraft-tapet skulle inte vara så lönt med tanke på att den bara vore häftig i 3 månader. Men den här tapeten valde han ut av de som fanns att välja på. Den är så dov i verkligheten, nu är det ju motljus på en del bilder men den syns ju även i icke motljus.

   1. Tack för svar! Vi handmålade Real Madrids klubbmärke på ena väggen i sonens rum, det blev helt ok fint faktiskt men nu har idolen Ronaldo bytt klubb, hjälp! Jag är inte så sugen på Juventus svart-vita ränder…

 2. Vilken atmosfär, vill bara kopiera rakt av!!! Min dotter är på jakt efter ett ”körsbärsträd” som var i rummet innan, minns du var du köpt det?

 3. Tror det här är första gången jag kommenterar trots att jag följt din blogg i flera år. Du är så fantastiskt duktig på att skapa personliga och mysiga miljöer Emma – hatten av för dig, och detta rum tar ju verkligen priset! Så olikt alla stereotypa inredningar idag, du har verkligen en unik stil.

  Ha en fin dag! ☀️

 4. Oj oj så fint! Vet du vad det är för för material som snickaren använt till panelen? Håller verkligen med om att dina inredningar skiljer sig från allt småtrist grå/beige som man annars ser överallt. Verkligen inspirerande😊

 5. Men va vackert Emma!
  har väntat otåligt på när Du skall falla in i tapetvärlden 😉 så himla snyggt, den unge mannen har det fint, kram på Er/

 6. Som ett slott.. ja men kan det bli ett mycket bättre godkännande? Jisses, vad det måste sätta igång fantasin för honom. En känsla för vackert det har både du o Leo får jag säga!

 7. Hej måste bara säga vad superfint du har gjort det till den lille!
  Men undrade vart du hittade tavlan med fisk planchen? Mvh Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg