Att ha gjort det här.

 

Här gick jag i helgen, som alltid.

Det är vägen jag tar när jag ska ner och fiska; alltid med gummistövlarna gnisslande vid varje steg och med ett avsnitt av någon podd i lurarna (fast bara ena örat; jag klarar inte av att inte höra vad som sker omkring mig). I somras var jag besatt av Bergmanpodden – inte för att jag är ett dugg intresserad av Bergman utan mest för att det var en så fantastiskt mysig podd där de samtalade om Bergmans filmer, en efter en, och där Gunnar Bolins röst (som leder podden) blev ett slags soundtrack för hela min sommar. Med andra ord tips om ni vill ha något udda, men mjukt och intressant, att lyssna på och suktar efter en riktigt härlig poddröst.

Men iallafall; här gick jag. Dock är alla avsnitt av Bergmanpodden slutlyssnade, så jag lyssnade om på gamla p3-dokumentärer på min väg ner till bryggan.

 

 

Efter en stund kan man ana sjön där mellan träden.

Denna bild har ni sett hundra gånger ; i vår-sommar-höst vinterskrud. Älskar nämligen just den här vyn när allt är på väg att öppna sig och stillheten är total. Nere vid vattnet har också hösten kommit tidigare; här är nästan allt i höstfärger – till och med vassen.

 

 

 

 

Här kan jag stå i en timme och kasta efter gädda eller meta med pojkarna. Detta är min plats när jag behöver komma ifrån eller vara i nuet, min plats för total avkoppling.

 

 

 

Ja ni ser ju. Himmelrike.

Nu blir det inget Småland nästa helg för Leo fyller ju sju på torsdag, så han har kalas i helgen och det är aningen långt att be kalasgästerna ta sig från Skåne. Sju år gammal alltså? Fattar aldrig hur det går till, hur de blir äldre. Paketerna är iallafall inskaffade och väntar på att slås in, kalasinbjudningarna är utskickade och det enda som återstår är att fixa hans önskade födelsedagsmiddag till torsdag (bakad potatis med skagenröra samt morotskaka – inte tillsammans dock). Och sen hoppas jag att han får en fin födelsedag med allt det där pirret man bara kan ha som barn.

Men ja; jag har vandrat genom skog i helgen och fiskat i spegelblank sjö så jag är redo för vecka nu.

Ni också, hoppas jag.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha gjort det här.

  1. Ja, jag fick också en spegelblank sjö vid vår stuga! Inget fiske men en fototur med mobilen i gryningen (jag ställde till och med alarmet för att inte missa all skönhet :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *