Att försöka få den här damen till vet igen.

 

Ah, djur…

Den här lilla donnan vill helt enkelt bli riktigt bra i magen trots ihärdiga försök, så idag ska jag försöka få en tid till vet igen (jag har VÄRLDENS bästa veterinär på Evedensia i Ystad, gud alltså jag älskar henne) för även om det säkert skulle ge med sig av sig själv tillslut så är det ju trots allt en vinthund vi pratar om och ingen dam med särskilt mycket resurser att ta av. Hon är ju smal redan från början, och adderar man då lite magkrångel på det så blir hon ett rangel tillslut. Stackaren. Det var nästan en fars förra veckan; jag spydde, Noah spydde, Haggis spydde (och Spöket spydde ha ha, men det verkade tack och lov bara vara en engångsgrej). Då känns det inte så jäkla glammigt vill jag lova.

Och så reser jag iväg på onsdag och kan liksom inte med att åka bort två dagar om jag inte vet att jag har gjort allt jag kunnat för att säkerställa att hon har det bra och att vi är på rätt spår. Även om det innebär ännu ett besök till kliniken, med ännu en sedering och ännu fler undersökningar. Hon är bra nu och har gjort så hela helgen, men det beror nog främst på att hon matas med små portioner varje halvtimme och så kan man ju inte hålla på för alltid. De där antiinflammatoriska hon fick verkar ha slagit ut hela magsystemet fullständigt.

 

 

Så idag tar jag skäggiga damen för extrakoll helt enkelt, och så är det med det. Sen hem och försöka jobba ikapp det jag kom efter i förra veckan och det jag inte kommer kunna göra onsdag till fredag, och sen hoppas jag vara aningen mer i fas. Ni vet hur det är; när världen stannar upp i någon dag på grund av sjukdom så kommer ju allting annat efter också; vardagspusslet, jobbet, allt runtomkring. Men det går ju oftast att hinna ikapp skapligt, bara man ger det tid.

Ja, ni andra får ha en förhoppningsvis veterinärfri måndag så ses vi sen igen.

Ta hand om er så länge <3

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Att försöka få den här damen till vet igen.

  1. Hoppas det går bra och att ni hittar problemet så hon blir helt frisk.
    Önskar så att djur kunde prata när de är hos vetten..tänk så mycket enklare det kunde ha varit.
    Krya på voven å en bra vett är det bästa som finns 🙂

  2. Du känner förmodligen till det, men Fortiflora (probiotika för hundar) är väldigt bra för deras mage. Bra att ge när hunden äter och ätit mediciner. Brukar ge det ett par timmar efter medicin. Det tillsammans med majsvälling fick våran Gandalfs magkatarr att gå över.

  3. min mamma har en boxer som också är extremt känslig, hon blir dålig i magen av minsta lilla stress eller bacill eller av allt i princip 😱 hon är också en tanig dam och blir ju således super tunn vid några dagars magkrångel. Numera får hon äta eukanubas veterinär foder för känsliga magar alltid samt fortiflora så nu återhämtar hon sig snabbt när hon blir dålig och blir också dålig mycket mer sällan. Hoppas ni får bukt med det så hon blir bättre snart , så hemskt när solen inte mår bra ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *