Att ta hand om fukten med försiktighet.

 

Som en del av er kanske vet har Apotek Hjärtat en helt eget brand vid namn Apolosophy. Det finns redan deras ekologiska hudvårdsserie ECO som tillverkas i Dalarna, en serie för män och nu senast två helt nya serier med hudvård: Sensitive för känslig hud och Pro Age för hud som åldras, båda tillverkade i Sverige. Jag åldras ju sannerligen, med som ni vet har min hud varit lite känslig och reaktiv ett tag, så jag valde att testa deras Sensitive-serie och det är jag glad för. För det fanns några riktiga godbitar där till ett riktigt vettigt pris.

Sensitive har en Cleansing Lotion (vegansk), ett oljeserum (veganskt) för att hålla huden mjuk och återfuktad, en dagcreme, en nattcreme samt en ögoncreme – även de veganska. En komplett rutin med andra ord!

 

 

Jag startar oftast min kvällsrutin med ett bad – dels för att bada är livet, men också för att kunna kombinera två saker i ett. Här tvättar jag av mig dagens smink och lägger ibland en mask.

 

 

Inte sällan har jag sällskap i badet. Det där med egentid alltså? Nåja. Det går ju utmärkt att bada med en treåring också. Ansiktstvätten var mjuk och sved inte i ögonen (jag måste ha en rengöring som går att ha i hela ansiktet; orkar inte hålla på att kladda med olika för olika områden).

 

 

Svårigheten med en treåring i badet är att försöka hålla masken på foton när han samtidigt gör mycket opassande poseringar i bakgrunden. Dog nästan av skratt här.

 

 

Men iallafall; av med dagens smink, spf och annat. Jag tvättar oftast i två steg, tycker att det känns renast så.

 

 

Sen upp, badda ansiktet torrt (obs! riv aldrig med handduken; badda huden torr) och på med ansiktsvatten vilket de tyvärr inte har i serien ännu men som kanske kommer? Tvätten ska vara 3-i-1 men jag tycker om känslan av ett återfuktande ansiktsvatten så jag har det som ett komplement. Och sen är det dags för serum! Jag ÄLSKADE detta oljeserum; det är väldigt svårt att hitta ett oljeserum när man har känslig hud för de allra flesta innehåller eteriska oljor vilket jag tycker kan reta huden så denna var en fullpott. Ett oljeserum ger en glow utan dess like – testa om du inte redan gör det! Denna droppar jag också i min foundation om jag behöver, och den är väldigt dryg – den har sjunkit kanske en knapp cm i behållaren trots att jag använt den 2 ggr om dagen i typ en månad.

 

 

Sen när serumet har sjunkit in lägger jag nattcremen (dagcremen om det är dag) vilket går alldeles utmärkt att vänta på om man samtidigt har någon som inte riktigt badat klart. Och så ögoncremen såklart! Jag har ett serum för ögonen som jag lägger först, där tål jag lite mer krut så jag grundar med ett som innehåller retinol och sen läggs denna på som en mjuk slöja efter – mycket bra.

 

 

Och det har alltså varit min rutin den senaste månaden – jag har bara adderat ansiktsvatten, ögonserum samt spf50 (måste ha spf även den här årstiden) och huden är mjuk och återfuktad och riktigt hälsosam. Det är SÅ SKÖNT att se den repa sig, att slippa rodnad och stickningar. De flesta av produkterna är parfymfria vilket är ett plus; jag tycker inte alltid om när det doftar för mycket om det inte är någon riktigt spa:ig doft, och känslig hud + parfym är inte alltid en hit.

Jag har ju testat en himla massa hudvård; allt från riktigt dyr till riktig budget och jag skulle säga att den här serien håller sig riktigt bra i sensitive-facket. Oljeserumet för 199 kr är lika bra som ett jag testat från Clarins för 295 kr – verkligen ingen skillnad. Rengöringen är likvärdig La Roche-Posey (har du känslig hud har du säkert varit på den serien också) men 30 kr billigare – och så vidare. Över lag skulle jag säga att den slår La Roche-Posay med tanke på priset, du får samma mjuka känsla av återfuktning men billigare och serumet tar till och med Clarins. Det enda jag kan sakna är ett ansiktsvatten som sagt, och en spf i minst 30 – men det går ju addera själv.

Kort sagt; letar du ett riktigt bra budgetalternativ för känslig hy har du hittat helt rätt. Testa! Mer om produkterna kan du läsa HÄR, och med koden FRU30 har ni dessutom 30% på hela Apolosophy till och med den 11/11. Ett ännu större kap, med andra ord.

I reklamsamarbete med APOTEK HJÄRTAT

 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Att ta hand om fukten med försiktighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *