Att ha läslovat sig utav bara tusan.

 

Igår hade vi en full dag!

Startade med en kanonfrukost; Noah åt gröt, pannkakor och croissant – jag tog ägg, fluffigt bröd och en helt sjukt god lagrad hårdost i kuber som jag kunde ha länsat om jag inte hade nån skam i kroppen. Sen var det dags att ta båten igen för vi skulle in till stan!

 

 

Åka båt är riktigt, riktigt spännande (även om Noah tyckte att den var sönder och för gammal och ville åka en polisbåt istället). Hotel J ligger ju bra till så sätt; bara att hoppa på båten så är man i stan på typ 25 minuter kanske?

Väl i stan begav vi oss till Sergels Torg för att möta upp …

 

 

… världens bästa morfar! <3 I riktigt trendriktig halsduk dessutom om jag får säga det själv. Dock fick jag höra att han tyckte att mina gula manchester-byxor jag hade i Paris ni vet var avskyvärt fula – där fick vi helt enkelt vara oense.

Gud, älskar min pappa.

 

 

Sen tog vi båten igen – till Grönan!

Känner mig väldigt båtvan nu måste jag säga. Och så måste jag säga en sak till som kommer låta som jag generaliserar nåt grovt; men herregud vad väluppfostrade Stockholmare är när det gäller kvinnor med barnvagnar?! När jag bodde här var barnvagn inte direkt aktuellt, men jag blev nästan chockad över mängden hjälp jag fick överallt och utan att folk ens tvekade. Man höll upp dörrar, lyfte över på båtar, hjälpte till. I Malmö (igen grovt generaliserat) är det inte en jävel som öppnar nån dörr; vill du ut får du väl öppna dörren själv. Pågatågen ska vi inte prata om.

Men iallafall!

 

 

Grönan var Halloweenpyntad på allvar – men knökfull med folk. Vi fick nog vänta i snitt en kvart per attraktion och då åkte vi ju bara de för riktigt små barn. Noah sket fullständigt i att han fick vänta; han var glad som en speleman ändå. Mest jag som stod och gäspade lite diskret i duggregnet.

Där var vi i drygt 4 timmar och åkte karusell och hade det livat i duggregnet.

 

 

Sen var det kväll och vi sa hejdå till karusellerna och tog båten tillbaka till Hotel J för att bada i badkar ännu en gång, och vila benen på hotellsängen.

Och idag ska vi hem! Men vilka dagar vi fick; Noah och jag. Ångrar inte en sekund att vi åkte. Sånt man kommer ihåg långt efter själva dagarna försvunnit.

 

 

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att ha läslovat sig utav bara tusan.

  1. Åh vad mysigt med en liten minisemester bara ni två! Det ska jag ta efter! Hoppas ni får en smidig resdag hem!

  2. Tyvärr kan jag bara hålla med dig om det där med dörrar och tåg. Hälsar på Malmö nu på lovet och det var ingen hit med barnvagn. Däremot är människorna så härliga!

    1. INGEN hjälper till. Har inte reagerat på det, är så van, men nu när jag var här blev jag så chockad över hur alla bara hjälpte till och då blev det tydligt hur det är i tex Malmö.

  3. Så mysigt! Och det där med barnvagn och stockholmare har jag också reagerat på, dem lyfter och bär utan vidare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.