Att längta efter årets händelse.

 

 

Snaaaart är det dags för Huseby! Årets händelse (säger jag).

Det måste bli sjätte året i rad för oss nu? Världens finaste tradition där vi tar Mormor & Göran som sällskap och vandrar runt på den finaste julmarknad jag vet och köper ostar och korv och innetofflor och fårfällar och senap, och bara låter oss översköljas av jul. Jag älskade det där stället från första stund och har aldrig slutat; så fin miljö, och med en underbar tomte, tjocka ponnyhästar att rida på, hantverk och levande ljus. Precis som jag vill att en julmarknad ska vara; bara god mat och härliga saker att köpa – inga fidgetspinners eller plastleksaker så långt ögat kan nå. Tivolis ”julmarknad” kommer på god andraplats och mamma hävdar att Vapnö är fantastiskt men där har jag inte varit ännu så det kan jag inte uttala mig om. Kanske i år?

Vårt besök på Huseby brukar vara säsongens sista i Drömmen också. Vi bor där den helgen, sen stänger vi huset för den långa vintern och jag har sorg i magen på riktigt tills våren kommer och det tar emot oss igen. Första gången på våren brukar vara runt påsk (senare det här året på grund av att det snöade första april om ni minns) och det är en hett efterlängtad helg – då får vi åka dit och öppna upp och städa ut alla spår av vinterinneboende möss och det är alltid lite för kallt men jag älskar det. Och sen är den igång; Drömmensäsongen, och sommarlovet är alldeles nära.

Och snart är det alltså dags för Huseby igen! Vi ska göra prick samma sak som alla tidigare år; hitta nya fårskinnstofflor, köpa julens knäckebröd/senap/lagrade ostar/korvar/glögg och gå förbi Johan och stryka med handen över fårfällarna och prata om hur det varit sen sist.

Vår absolut finaste jultradition, om ni frågar mig.

 

 

 

7 kommentarer till “Att längta efter årets händelse.

  1. Fint! Och fint också med ät- och drickbara inköp för man kan ju inte konsumera hur mycket julpynt, kläder, hantverk och leksaker som helst – men glögg, ost, bröd och senap går ju åt 🙂

  2. Ser verkligen underbart mysigt ut … nu måste jag googla var Huseby ligger någonstans, förmodligen alldeles för långt bort för mig, även om jag tar en liten resa till Sverige. 🙂

  3. Ja där är så härligt! Jag måste tipsa om boken Florence Stephens förlorade värld. Alltså läs den om du/ni inte redan gjort det. Den handlar om Florence och livet på Huseby. Jag blev väldigt berörd över historien. Värt är också att gå på visning på slottet på Huseby där Florence med familj bodde.

    1. Hej! Tack för tips. Var tvungen att läsa på lite nu direkt om henne och blev så nyfiken. Måste läsa boken, känner jag.
      Och så undrar man ju direkt över de där hemligstämplade breven från Oscar II, där hemligstämplingen dessutom är förlängd ytterligare…
      Tack än en gång för tips!

  4. Håller med! Var där någon gång för 8-9 år sedan och det var en magisk upplevelse! Tyvärr lite långt att åka nu men vi har ju något (i mina ögon) ännu finare här i Visby med Medeltida Jul 7-9 december! Vår lille bebis (föds nästa vår) ska få ha det som tradition. Och så länge min syster och far bor kvar i Göteborg så kommer vi åka till Jul på Liseberg, som också är otroligt vackert! Vilken dekoration dem byggt upp de senaste åren! Wow! Älskar julmarknader!

  5. Hej! Tack för tips. Var tvungen att läsa på lite nu direkt om henne och blev så nyfiken. Måste läsa boken, känner jag.
    Och så undrar man ju direkt över de där hemligstämplade breven från Oscar II, där hemligstämplingen dessutom är förlängd ytterligare…
    Tack än en gång för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg