Att ha startat julandet!

 

Den här helgen skulle vi varit i Huseby, men det blev inte så. Ibland händer saker man inte kan styra över och det blev för stressigt att höra upp och ner, så vi bestämde oss för att vi motvilligt fick hoppa över Huseby i år och ta Vapnö nästa helg istället. Men bara för att man inte kan åka till Huseby så betyder det ju inte att man inte kan starta julfirandet på annat sätt, eller hur? Så vi åkte till Köpenhamn och Tivoli istället! Näst bästa platsen när det kommer till julande ju, och precis vad man behövde för att starta igång vinterkänslorna ordentligt!

Helt tokig i Tivoli är jag, men det vet ni ju sen tidigare.

 

 

Det var juldekorerat upp över öronen som det alltid är, och med lite nyheter för i år. Varenda gång vi är där går jag runt och myser så jag nästan har gåshud; och en orkester som spelar julmusik och all ”snö” överallt gör ju inte det hela värre om vi säger så.

Åk dit! Tåget över från Malmö bara och sen promenerar man bara över gatan från Centralstationen och så är man där.

 

 

Där är jag!

I gammal mössa, väst från Parajumper, tröja från InWear HÄR och höga vida byxor (till riktigt bra pris) från Object HÄR. Och sen en jacka också när det blev svalare, men det var lite över 10 grader så alldeles perfekt väder för att strosa runt.

 

 

 

Vi åkte karusell!

Det var lugnt med folk på förmiddagen men fyllde på en aning mot eftermiddagen, så ska ni dit en helg är ett tips att komma tidigt.

 

 

Över 70 000 julkulor är fördelade över Tivoli och det märks. Ett himmelrike. Och all snö gör att det känns som om det är dagen innan julafton trots att det för att vara ärlig är ett tag kvar tills dess.

 

 

Vi drack glögg, för det bör man, och varm fläderblomssaft.

 

 

Det här är min favoritkarusell!

Den flygande kofferten. Man sitter i en stor koffert och så åker man igenom HC Andersens alla sagovärldar till ljud av lugn, mysig dansk röst som berättar vad det är man ser.

 

 

Såhär ser det ut där inne.

Man blir som ett litet barn! Vissa gånger får jag till och med tårar i ögonen för det är så mysigt att det inte får plats.

 

 

Vi kikade på alla fina dekorationer och flera gånger sa Noah Titta! det är så mycket julafton!

Och det var det ju.

 

 

Så åt vi sockervadd också, ja.

 

 

Och när det började skymma var vi nöjda, mätta och julfyllda så då var det dags att bege sig hem igen och fortsätta julandet med lussebullar. Tradition är det, precis som att julstjärnorna ska upp den här helgen. Ho hooo vad jag längtar!

Och det var en alldeles förträfflig lördag, trots bristen på Huseby, och nu går startskottet för den bästa tiden på året – upptrappningen inför jul!

Är ni med? Nu tusan jular vi!

 

 

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “Att ha startat julandet!

  1. Så härligt det ser ut.
    Behöver man visa pass på tåget till Köpenhamn, blev sugen på att åka dit men har inget pass till mig och barnen.

  2. Redan julpyntat?! Vi var där bland pumporna på höstlovet, första Tivolibesöket för mig! Visst drack jag varm flädersaft, bloggade lite om det i fredags och har till och med lärt mig att fläder heter hyldeblomst 🙂

  3. Har ni årskort på Tivoli eller hur gör ni med det? Så himla bra att glida in med tåget och vara framme direkt. Jag har lite längre att åka, men vill gärna dit med barnen…

  4. De kan verkligen julpynta de på Tivoli, eller dekoratörerna. Som ett sagoland, superfint.
    Bodde i Köpenhamn i sex år, och var på Tivoli två gånger … pinsamt! Nu vill jag jättegärna dit! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *