Att ha ett sug efter Prag.

 

En av mina bästa städer i livet är, som många av er vet, Prag. Och ja; Paris såklart, men det går inte riktigt att jämföra de två. Prag är höstens och vinterns stad – det jag får längtan när jag vill vandra runt bland fantastiska byggnader, dricka glögg på kullerstensgator och handla udda konst i små butiker.

Mys-pys deluxe, alltså.

 

 

Lite bilder från när jag och Nelly var där för kanske två år sedan och njöt av atmosfären och av varandras sällskap. Det finns ju massor av saker att se i Prag om man så vill; tortyrmuseum, Kafkamuseum, den judiska kyrkogården (obs rekommenderas!), ta en tur med båtarna, Karlsbron eller att bara promenera och se var man hamnar. Jag kan gå och gå och gå i Prag, mycket lättare än någon annanstans. Förmodligen för att man aldrig hinner bli uttråkad; var man än tittar är det vackert.

 

 

Hotell är svårt för generellt är nivån på hotell inte riktigt vad man kanske är van vid (tre stjärnor är inte alls som tre stjärnor till exempel) men det finns å andra sidan en himla massa charm i byggnaderna och man spenderar ju inte så mycket tid på rummen ändå. Tror vi har testat olika hotell varje gång vi varit där och alla har haft sin charm. Men mat däremot! Det kan man få mängder av i Prag; billigt som tusan dessutom. Och gott. Jag är väl kanske inte den största förespråkaren för det inhemska köket, men det finns mängder av bra restauranger att välja bland – oavsett vad du är sugen på.

 

 

Så ja – det får väl bli ett tips på en stad att besöka om ni ännu inte varit där. Jag har hört att deras julmarknader ska vara m a g i s k a och det vill jag verkligen uppleva – hittills har jag bara sett Prag på hösten och förvintern så jag har missat hela juleriet. Men det ska vara i världsklass tydligen och vi vet ju alla vad jag tycker om jul 🙂

Och har du något tips på ett bra hotell i Prag – lämna gärna en kommentar! Jag vill hitta ”DET” hotellet, det man vill återvända till och ha som sitt.

Mmmm. Praglängtan får man lov att ha ibland.

Rekommenderade inlägg

11 thoughts on “Att ha ett sug efter Prag.

 1. Hej!

  Vi var till Prag i början av november (första gången) och bodde på hotell Kampa Old Armoury i Mala Strana. Fint område och hotellet var mycket speciellt. Ett gammalt hus med en fantastisk matsal och lobby. Rummet var det vi gillade minst, men det var helt ok med ett nytt renoverat badrum. Rent och fräscht samt bra frukost! En av dina bilder är tagna utanför hotellet så kanske du redan bott där… 🙂

 2. Hotell President? Inget ”lutande hus” utan västerländsk standard i fd kommunistbyggnad. Gillar läget och frukosten 👌🏻👌🏻👌🏻

 3. Vi besökte Prag på hög sommaren, och bodde på Hotel Josef i gamla stan. Bra ställe nära gränder, och allt, msn går lite vilse där på små vägarna. Men hotellet har ingen charm, det är hyper modernt och inte min stil alls. Så om msn gillar modernt och i gamla stan med luftkonditionering då det var +40 så är det bra.

 4. Har bott på Grandior som är lyxigt och stort men har inte den där mysfaktorn. Däremot kan jag tipsa om restaurangen Wine O’clock. Det finns bara 12 platser och ägarna står i rummet vid en bardisk och lagar maten. De har mängder med vinsorter och vi fick smaka olika sorter till dess vi hittade ett som vi älskade. Maten och vinet är italiensk. Mysfaktorn ät enorm. Även SaSaZu är kanon. En lite flådigare asiatisk restaurang som ligger i ett industriområde. Gudomlig mat och häftig inredning.

 5. Art Deco Imperial hotel, ifall man vill dyka till 1920 och ha toalett kranar i guld och i form av svanar. Ungefär en km från Municipal house och krut tornen, gamla stan. Gillar man Mucha´s konst så detta är ett måste. Muchas museum även så att man dör litegrann innan man ens kommer in.

 6. Älskar Prag! Sist bodde vi (jag + mannen, barnen hemma hehe) på hotellet enligt länken nedan. Det var väldigt mysigt och centralt läge nära klocktornet. Frukosten härlig. Inte överdådig a la Scandic utan mer lite ”udda” på ett positivt sätt inkl om demand-omeletter etc. Mycket trevlig personal. Jag rekommenderar det verkligen till alla lyckliga Prag-resenärer 🙂
  (Suger även åt mig av tipset ovan, Prag kan man ju inte åka till för ofta och det är kul att variera sig i sitt boende!)

 7. Hej! Tänkte fråga hur ni tar er till hotellet från flygplatsen? Hjälper hotellet er med att förboka eller tar ni en på flygplatsen när ni kommer? Har läst lite om att man ska vara lite försiktig med just taxiresor så därför undrar jag… Vi ska åka nu i mitten av mars så nu börjar det närma sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *