Att ha gjort Wapnö!

 

Det blev ju inget Huseby i år – men det blev Wapnö! Och det är jag glad för, för så himla fint där var!

Det ultimata vore såklart att gå allihop, men eftersom killarna var hemma fick det bli Mamma, Göran och jag – och det gick ju fint det också. Vi kom fram vid fyra ungefär och det var skymning och fantastiskt vackert, och överallt spelades det julmusik. Morgonen efter skulle det börja snöa men det visste jag inte då, önskade bara i hemlighet några flingor för att ytterligare addera på julkänslan.

 

 

Wapnö var inte lika stort som Huseby, men känslan fanns där med råge. Överallt vackert julpyntat, ståtliga byggnader och mängder av julslingor. Ett extra plus för den grusbelagda gångstigen; det blev aldrig klafsigt och geggigt som det lätt blir på Huseby och eftersom vi kom en fredag innan anstormningen hade vi gott om plats att röra oss på.

 

 

Nästan direkt såg jag stället jag helst ville besöka.

Kan ni gissa?

 

 

Johan! Där jag köper mina fällar (utan undantag), varma sockor, mössor och annat. Han har verkligen Sveriges vackraste fällar (finns ekologiska) i alla typer man kan tänka sig; lockiga, raka, fluffiga, långa och korta. Och de stickade strumporna som skymtar bakom honom lever jag i.

Han hade blivit långhårig och köpt en cykel så vi enades om att han hade en medelålderskris.

 

 

Ska du köpa en enda fäll så köp av Johan, tycker jag. Hans egna djur, möjligheten till ekologiskt och valmöjligheten bland sorterna väger tungt. Här kan du se fällar jag köpt tidigare år:

 

 

Ja, där skymtar strumporna också på nedre bilden.

Det där är ju en smaksak men personligen tycker jag om lockiga fällar i olika nyanser av grått; allt från nästan vitt till riktigt mörkt. Ni ser dom ju överallt hos mig; i soffan, i fåtöljerna – håller värmen, skakas lätt rena och är perfekta för barnen och hundarna.

Johan har ju ingen webbutik direkt, men jag vet att flera av er kunnat beställa via telefon eller mail, så ni som är sugna på en riktigt bra fäll kan alltid kolla där om ni inte är på Huseby eller Wapnö (kontaktuppgifterna till Johan finns på hemsidan HÄR).

 

 

Den här gången köpte jag dock ingen fäll, jag har fullt, men hittade annat istället (vad ser du längre ner).

Så där strosade vi runt på Wapnö och mös tillsammans! Jag fick feeling när mamma och Göran gick framför mig mot entrén till slottet och gastade: stoooopp! stanna där och pussa varann! det blir som ett bröllopskort!

 

 

Jäkla tur att det inte var ett bröllopskort, för det var så mörkt ute att jag måste blivit snudd på lyset och satte fokus på slottet istället.

Ja ja, så kan det gå. Men tanken var bra.

 

 

Det finns mängder av gott att handla även på Wapnö!

Jag hittade det vanliga; hjortronsylt, ost, korv, senap och allt sånt man kan tänkas behöva till jul och som är absolut roligast att handla av små knallar.

 

 

Och inne i slottet kunde man äta gröt, kika på kristallkronor och bli förtjust i pampiga kakelugnar.

 

 

Och var man än tittar är det jul och vackert och gemytligt.

Men vad kom jag hem med då, förutom mat?

 

 

Hos Johan köpte jag detta bedårande lilla babyset till Nellys groda!

Små, små tossor för att hålla små, snö fötter varma och till de ett par vantar – precis lika mjuka. Kommer bli en perfekt julklapp till en liten älskad. Fanns i lite olika färger men fastnade för den här.

 

 

Och hos Johan hittade jag även fluffiga, varma tumvantar till Noah!

Noah blev mycket förtjust och har gatt de på sig inomhus sen han fick dom. Bra betyg, ändå.

Och så var min allra första tur till Wapnö. Jag skulle säga att det som är plus gentemot Huseby är parkeringsmöjligheterna, alla grusbelagda områden och att det är lättare att ta sig fram med barnvagn. I princip såg jag nästan exakt samma utställare som på Huseby, bara färre, så utbudet är detsamma och miljön är ju vacker på Wapnö också. Minus? Tomten var inte alls i klass med den på Huseby (typ bomullsskägg som fladdrade glest i vinden, skulle inte ens lurat en ettåring). Och tja; Huseby är ju trots allt Huseby.

Så jag får väl säga; besök båda?

Julmarknader får man ju inte för många av.

 

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Att ha gjort Wapnö!

  1. Hej Emma
    Var på huseby för första gången och följer dig på bloggen. Vet du köper skinn där och där var ju många som sålde men vi kom fram till att det måste vara denna trevliga kille du handlar av och vi köpte ett skinn av honom och nu fick jag reda på att vi hade rätt.
    Ha det bra du underbara människa.

  2. Men åh! Så var vi där samtidigt och så missade jag dig 🙁 Köpte inga fårskinn, men min väninna köpte mössa av honom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *