Att stänga en Dröm för vintern.

 

Idag åker vi och stänger Drömmen för vintern ordentligt.

Tycker inte alls om den dagen, tycker mycket bättre om öppna-upp-Drömmen-för-säsongen-dagen, men det måste göras och förr eller senare är det plötsligt ”öppna upp”-dagen igen utan att man egentligen förstått vart tiden tagit vägen.

Vi ska tömma vatten ur ledningarna, dammsuga värmepumpen, ställa in frostvakten i badrummet, se till att elementen är som de ska och hänga på dörrar så att vi kan stänga det stora rummet och låta det vara kallt (finns inget vatten där inne) så att pumpen endast jobbar med det som behövs vilket egentligen är kök och badrum.

Så det blir en upp och ner till Småland idag, men så får det vara. Som sagt; plötsligt är det påsk och dörrarna kan öppnas och en hel, lång, ljuvlig säsong ta vid. Och nu är det ju faktiskt advent, så en annan helt ljuvlig tid tar över fast på hemmaplan.

Så hejdå Drömmen, för nu. Vi är alldeles snart tillbaka och älskar dig igen.

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Att stänga en Dröm för vintern.

    1. Hade jättegärna men det är en väldigt långsiktig planering. Att riva ner all panel och isolera utåt och sätta upp den igen, byta fönster till isolerade i gammal stil etc kostar ju mer än vi gav för huset ungefär så tyvärr inget vi kan göra sådär direkt. Hade vi sålt detta huset och skulle bo i det andra permanent hade det varit en annan sak, men att lägga så mycket på ett fritidshus kräver ju en del :S

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *