Att ha gjort jul på Skånes Djurpark!

Pressinbjudan från Skånes Djurpark

 

I söndags var vi inbjudna till Jul i Djurparken på Skånes Djurpark och jag var riktigt peppad för det har vi aldrig varit på och som ni vet är det mesta med ”Jul” i sig något som jag vill göra. Den här gången var det lite annorlunda; istället för att starta på morgonen så öppnade det 16:30 i söndags – så vi fick hela det mjuka mörkret på köpet och alla tusentals julljus.

(Kanske inte det lättaste att försöka fotografera i kolmörker dock så ni får ursäkta).

Dock hade vi aningen otur med vädret i söndags kan man säga …

 

 

Häpp.

Det SPÖREGNADE! Alltså bokstavligen v r ä k t e ner. Vi fick ponchos uppe vid kassan som vi kunde dra över oss (väldigt bra) och sen vaggade vi runt i dessa. Det mesta var under tak ändå så man behövde inte stå ute i regnet men det skulle ju ändå kunnat vara trevligt om det var snö istället för spöregn.

 

 

Det var tjusigt pyntat!

De anstränger sig verkligen på Skånes Djurpark; är det Halloween cyklar häxor i träden och är det jul så kan bannemig ingen missa det. Fantastiskt.

 

 

Det fanns lite olika ”stationer” så som den här där man skulle hjälpa Tomtens djur (och där man fick klappa både kanin och häst – livet) genom att hänga upp fågelmat i träden på djurparken eller hemma. Fin grej.

 

 

Och en tomteverkstad uppe vid traktorerna där man gjorde sin egen jättepepparkaka!

Det var vansinnigt roligt; jag hade nog kunnat stå där och dekorera pepparkakan ännu.

 

 

Och en tomteverkstad där man fick måla!

 

 

Leo gjorde någon form av tärningar och jag gjorde en tygpåse till mannen som det stod GRINCHEN på med stora, grönglittriga bokstäver. Det var kul.

 

 

Och sen var den söndagen slut och det var dags att åka hem igen; lite blöta men med mycket mer julstämning.

Och idag ska jag i vanlig ordning jobba och sen åka hem till Nelly och bebisen för att hälsa på, prata lite strunt och kramas! Saknat Nelly så himla mycket och det är verkligen dags för lite besök. Sen ska jag försöka ta mig an saffransbutterkakan igen, för den tjatas det hål i huvudet på mig om här hemma (förstår varför) och alla är tydligen helt ohanterbart sugna på saffransbutterkaka så det är bara att baka.

Det här är en lite konstig jul tycker jag? Jag förstår rent intellektuellt att vi är förbi första advent och att det är få veckor till jul, men rent emotionellt är jag liksom inte där? Inte riktigt? Tror det såklart har med det milda vädret att göra, och att det finns saker jag inte hunnit ännu – som att baka vissa ting eller hänga upp särskilda saker – sånt som är så förknippat med jul att det blir nästan som en betingning. Jag börjar få lite julpirr vid vissa saker men det skjuter upp som en raket i magen och bröstet för att sen försvinna igen. Nån som har det lite likadant?

Ge mig en gran, en saffransbutterkaka och lediga barn så ska jag nog fatta att det snart är jul.

9 kommentarer till “Att ha gjort jul på Skånes Djurpark!

  1. Min man och jag har varit på julmarknad på Liseberg i ÖSREGN! Verkligen ösregn hela tiden vi var där. Det gör vi aldrig om, kan jag säga. Det är ganska många år sen. Vi hade bokat en bussresa för oss själva, så vi hade ju knappast något val. Nu började ju själva resan neråt Göteborg bra, men efter Borås började det regna. Och det regnade och regnade och regnade. När vi åkte hem bad busschaffören om ursäkt på grund av vädret. Vi var blöda ända in på underkläderna. Strumporna hängde vi på elementen i bussen. Det var så hemskt, så vi nämner det aldrig för varandra ens. Vill bara glömma bort att det har hänt.
    OM vi nu skulle få ett stolleryck och göra om det, så tar vi naturligtvis egen bil och kollar upp väderleken mycket, mycket noga innan vi åker. För jag tror säkert att det är helt underbart att få uppleva vid rätt temperatur och snö istället för regn.

  2. Jag har samma känsla i år. Vi gick runt London på lördag och tittade på jul skyltning och ljus, var på winter wonderland. Nothing. Känner inget. Vi flyttar land imorgon så det kanske har med något att göra. Försökte lyssna på jul musik. Nej. Kom inte. Vi har också haft regn och rusk. Idag lite frost. Böööö.

  3. Jag är också långt från jul i sinnet i år, mycket mer än vanligt. Blev inte ens lite uppiggad av adventspyntet som jag ställde fram i helgen som var. Och så står jag knappt ut med mörkret och har vilda fantasier om att flytta till Kanarieöarna åtminstone under vinterhalvåret. Fast det blir svårt, jag både vill stanna på mitt jobb, som måste utföras i Sverige och saknar möjligheter till annan försörjning. Så det är bara att bita ihop i gråvädret. Snart vänder det i alla fall så vi går mot ljusare tider, det brukar alltid göra mig gladare. 🌞 Och kanske kommer julstämningen när man får lite ledigt?

    1. Men eller hur?! Jag brukar älska mörkret men i år gör det mig mest lite deppig. Vill också bort, nånstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg