I annonssamarbete med APOTEK HJÄRTAT

Att ha smink för alla känsliga.

 

Som ni kanske minns så provade jag Apotek Hjärtats eget märke Apolosophy för huden i somras? Jag som blivit känslig kan ju inte smörja in mig med precis vad som helst nu för tiden och detsamma gäller med smink; jag kan inte ha för kraftigt parfymerade eller för aktiva saker i ansiktet om jag inte vill få rodnad och blir alldeles öm i huden.

Och nu har Apolosophy kommit med en serie smink för oss med känslig hy och känsliga ögon! Med mineralpuder som bas vilket jag ä l s k a r eftersom det ger ett så otroligt naturligt resultat och vårdar huden under tiden du har det på. Serien är framtagen av Apotek Hjärtat (kvalitetsstämpel bara där) och är helt oparfymerad och alltså särskilt gjord för dig med känslig hy och/eller känsliga ögon.

Detta fick jag testa:

 

 

Trefärgad concealer (bästa, för då kan du anpassa färg efter vad du vill göra), ögonskugga, läppstift, mineralpuder och rouge. Detta är alltså milda produkter som är testade både dermatologiskt och oftalmologiskt på personer med känslig hy/ögon. Totalt kommer 51 produkter att välja bland, men jag hade ärligt talat klarat mig med de här och så en mascara samt en ögonbrynspenna för vardagsbruk. Det här är exakt samma typ av produkter som jag har till vardags, men alltså extra snälla för mitt ansikte utan att för den sakens skull inte göra sitt jobb.

Om vi tittar på de olika produkterna då?

Rouget var extremt pigmenterad till min stora lycka; det behövdes bara väldigt lite för att få precis rätt ton på kinderna. Mineralpudret var mjukt och smälte in lätt, och i videon nedan kan ni se exakt hur stor skillnad det gör när jag bara lägger ena sidan av ansiktet. Det jag gillade bäst med pudret var nog att det var alldeles lagom matt – jag tycker inte om när det är för skimrande och i min ålder är ett helmatt inte så lätt; så den där gyllene medelvägen är viktig. Ögonskugga använder ju jag extremt sällan, men det här la jag bara längs med fransade för att ge illusionen av tjockare fransar och färgen var diskret och perfekt för vardag (till fest är det bara att bygga på och kanske blöta sin pensel lite för ännu mer intensitet). Läppstiftet var matt och mjukt och torkade inte ut läpparna; ett extra plus för den diskreta färgen. Och concealern var lättarbetad, och jag tycker som sagt om när den är trefärgade så man kan välja färg beroende på om man vill täcka eller färgkorrigera.

Här kommer en snabb video där ni kan se exakt hur produkterna beter sig på huden:

 

 

Kan absolut rekommendera, även för dig som inte har känslig hy men vill ha en lagom matt/skimrande bas och gillar mineralpuder, samt för dig som älskar högpigmenterade rouge som man inte behöver lägga sju lager av för att det ska ge färg. Jag ska få fortsätta det här samarbetet i februari och ser SÅ fram emot att få se vad mer som kommer.

Mer om produkterna hittar du HÄR.

Återigen ett exempel på att ha känslig hy inte behöver betyda att man har noll utbud. Tack och lov.

I reklamsamarbete med APOTEK HJÄRTAT

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “Att ha smink för alla känsliga.

  1. Hej, jag har testat Bare minerals för många år sedan, när det var rätt nytt. Jag tyckte det kliade i ansiktet. Jag ha rätt torr hud (på ytan). Har du någon erfarenhet av att det kliat av mineralpuder tidigare? Tänkte kanske prova igen efter ditt tips 🙂

    1. Ja jag har fått lite kli (främst runt näsan an ngn anledning?) men det kände jag inte nu. Vet dock inte 100 om det beror på produkten eller min egen hy.

    2. Bare minerals innehåller bismuth som kan klia helt vansinnigt när man blir varm, även på sådana som normalt sett inte är känsliga. Alla mineralpuder innehåller dock inte detta så ett annat märke kan säkert fungera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *