Att ge lite förslag på teman om du vill ha fest!

 

Jag har ju som vi vet världens absolut roligaste vänner och tillsammans har vi haft några så fantastiskt roliga kvällar/fester/sammankomster – såna man lever på länge sen. Och varenda gång vi planerar något så har vi oftast ett tema på det, mest för att det är KUL att få klä upp eller ut sig lite och för att det liksom sätter en i rätt stämning på en gång. Så jag tänkte vi kunde titta på några av de teman vi haft under åren?

TEMA WAWAWOM

 

Jul är ju ett fantastiskt tillfälle att samla sina vänner för fest!

Varje år har vi någon form av julbord eller glöggmingel tillsammans och eftersom några av oss är egna företagare har vi ju inga julfester eller julbord på något företag att gå på och då är det finemang att ordna det själv. Ett av julborden hade vi temat WAWAWOM för att ha en ursäkt att bära långklänning och ta i så vi nästan skämdes.

 

 

Det roliga med teman är att man garanterat väcker uppmärksamhet iallafall – kommer det ett helt gäng som alla ansträngt sig så syns man. Minst sagt. Men aldrig på ett jobbigt sätt eftersom vi alla är i samma sits. Och så är det en perfekt isbrytare för att få alla i stämning på en gång.

Minns ni temat på förra årets julbord?

Det var NYÅR.

 

 

Förra året var vi på Eatery Social och åt mexikanskt och hade alltså temat NYÅR. Fantastiskt roligt. Det året gjorde vi så att jag bjöd in alla de vanliga, men sen adderade jag några ”hemliga gäster” – såna som jag visste skulle fungera riktigt bra i gruppen och själva ha roligt. Det är också ett tips! Ett bra sätt att introducera nya människor till en ganska så tight grupp från början. Dessa bilder har Mikael Roos tagit – han var för övrigt en av de hemliga gästerna.

Man kan ju också ha temat GREAT GATSBY!

 

 

Förvisso kräver just det temat möjligtvis en hel del mer förberedelser, men oj vad roligt vi hade!

Hyrde källaren på Johan P och dukade upp, och hade sen en helkväll med så mycket skratt och fantastiskt tjusiga gäster som alla hade gått all in.

 

 

Vi hade roliga lekar; bland annat uppdrag under tallrikarna, en lista med udda frågor man skulle ställa folk under kvällen och ”vem skulle inte klara sig?” (vilket i enkla drag går ut på att man sätter ihop tre och tre runt bordet med scenariot att man är inlåst i en källare av en mördare och får bara komma ut när en person har dött – så får man diskutera vem den mest troliga att ryka är och varför, aningen morbid lek men om man känner varann väl är det hysteriskt roligt att få lyssna på allas förklaringar till hur de tänkt sen). En hel del allsång blev det också tack vara musikquiz. Det var tider det.

Om man inte vill gå helt bananas kan man ju anordna en vanlig

PICKNICK

 

 

Kanske svårare nu på vintern, men på sommaren är det en höjdare att bara bestämma tid och plats i en park och sen tar alla med sig något att bjuda på. Så kan man sitta där i värmen och äta gott och prata och spela lite musik för sig själva (inte nån jäkla bergsprängare dock) och titta på när andra personer gör yoga.

Vad har vi mer haft för tema kan man fråga sig?

Jo; WHITE!

 

 

En helt vanlig AW kan också ha ett tema, och det tog vi fasta på när vi hade en sammankomst mitt i veckan efter jobbet och valde WHITE som klädkod. I vanlig ordning levererade alla någon form av vit ensemble och kvällen blev alldeles magisk. Man behöver ju inte alltid fixa med det runt omkring, man kan ju också bara bestämma en klädkod/ett tema och sen mötas för lite tapas och ett glas bubbel.

Färger är generellt väldigt bra som teman! Ni minns väl Nicoles

PINK PARTY?

 

 

Alla såg helt fantastiska ut, kvällen var magisk och Nicole hade ordnat det så fint att det inte var klokt. Jag kan fortfarande minnas hur tårarna rann av skratt där vi satt runt utemöblerna i kvällssolen och var alldeles rosa allihop. Gud, Banditen ser verkligen ut som en gudinna alltså!

Vill man ha ett tema som går att applicera på det mesta och variera i ansträngningsgrad så är

BRITNEY SPEARS väldigt kul.

 

 

Detta var ju från Nellys möhippa (Mikael Roos fotat) där temat självfallet skulle vara just Britney Spears, men det skulle lika gärna kunna vara inför ett julbord. Fördelen med det temat är att det går att variera; vi valde ju att låta henne ha den ikoniska ”hit me baby”-looken och klä ut oss andra som bakgrundsdansare, men temat Britney skulle lika gärna kunna innebära att man klär ut sig i valfritt av hennes kända outfits. Finns ju hur mycket som helst! Glitterdräkten, flygvärdinnan, röda latex-grejen, ormen och så vidare. Mycket roligt om ni frågar mig.

Och där var lite förslag på hur man kan krydda ett julbord, en AW eller bara arrangera något för att det är skönt att få träffa sina likasinnade och de man älskar och ha en pangkväll tillsammans!

Åh. Nu blev jag ju tillsammans-sugen igen.

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Att ge lite förslag på teman om du vill ha fest!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *